• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Messi, CR7 og alle de andre: Hvad skal jeg stille op med en corona-smadret Ballon d'Or?

Foto: Getty Images

Ja, det er et first-world problem, men Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen har svært ved at finde hoved og hale i årets Ballon d'Or uden EM og en amputeret Champions League.

Af troelsb

Det burde være kvartfinale-tid nu.

Kevin De Bruyne, Lionel Messi, Timo Werner, Marcus Rashford, Cristiano Ronaldo – de burde alle sammen gøre sig klar til de afgørende knockoutkampe ved EM, men i stedet puster og pruster de i sommervarmen, mens Premier League, La Liga og Serie A spilles færdig.

Nu vil jeg ikke lyde utaknemmelig, for efter den enorme krise og de mange tusinder dødsfald udløst af coronavirussen er vi vanvittigt heldige og privilegerede, at vi kan se fodbold igen.

Men 2020 bliver bare et monster-underligt år i fodboldverdenen, og for mig venter der endnu en udfordring og vinker i horisonten, nemlig Ballon d'Or-kåringen.

Igen, jeg skal ikke tude over noget – det er fedt og sjovt at få lov til at stemme for Danmark, og det er det hver gang.

Men det bliver bare mystisk i år:

1: EM er aflyst. Det plejer at være pænt vigtigt, for ikke at sige afgørende, for Ballon d'Or. I den sammenhæng er det også træls, at Copa América er skubbet til 2021.

2: De store ligaer bliver spillet færdig uden tilskuere – hvor flad er stemningen lige, og hvor svært er det at bedømme spillerne.

3: De fleste mulige Ballon d'Or-kandidater har haft to-tre måneders ufrivillig pause. Dem i Frankrig fik endda aflyst Ligue 1! Hvordan vægter jeg det?

4: Champions League og Europa League bliver spillet færdig som knockoutturneringer – det er der altså lige lidt for meget håndboldturnering (uden de tarvelige puljekampe) over for mig sammenlignet med, hvordan man plejer at spille. Igen, jeg forstår godt, det er nødt til at være sådan, men hvordan vurderer jeg spillerne, holdene og turneringerne overfor hinanden på det grundlag?

5: Spillerne får nærmest ingen sommerferie. Især de ældre spillere får blytunge stænger til efteråret. Hvordan vægter vi det?

6: Og – alle højere magter forbyde det – hvad hvis en spiller bliver tvunget til at holde pause på grund af virussen?

I 2018 var VM-finalen en stor del af forklaringen på, at Luka Modric vandt Ballon d'Or. I 2016 vandt Cristiano Ronaldo efter Portugals flotte EM-triumf, og Messi og Ronaldos kamp om Ballon d'Or er ofte blevet afgjort af, hvem af dem der vandt Champions League.

I år bliver sammenligningen så meget sværere med en Champions League, det for mig bliver svært at sætte lige så højt som en normal udgave.

Jeg har taget noter, ligesom jeg plejer at gøre, fordi alt for mange i afstemningen glemmer, at det er hele året, der tæller. Og når vi når 1. juli, plejer jeg at have en rimelig idé om kandidaterne.

Jeg kan godt se, bookmakerne har en favorit, men jeg synes, billedet er meget mudret i år, og jeg lover at tage ekstra noter, om ikke andet for at blive mindre forvirret og usikker frem mod den sværeste afstemning i årevis.

Igen – I skal ikke græde for mig, jeg skal nok klare den. Men jeg tror, det er godt, at France Football, der arrangerer Ballon d'Or, har lukket for, at random landsholdsanførere i Stillehavet kan stemme på deres kammerater på naboøen, for det her kunne godt gå hen og blive en meget underlig udgave af den store kåring.

Troels Bager Thøgersen er chefredaktør på Tipsbladet og har stemt til Ballon d’Or siden 2013.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...