• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Mads Bye Marboe

Ændring af Champions League diskuteres: Kan koste de største ligaer

Foto: Getty Images

European Professional Football Leagues har foreslået en ændring af Champions League, og den kan koste holdene i de største ligaer en direkte plads i gruppespillet.

Af marboe

UEFA besluttede i 2016, at både England, Tyskland, Spanien og Italien var sikret fire direkte pladser i Champions League-gruppespillet, men ændringen trådte først i kraft i sidste sæson.

Efter 2024 kan det dog igen se anderledes ud, for European Professional Football Leagues, der repræsenterer de 36 profesionelle ligaer i Europa, har stillet et nyt forslag, hvor fjerdepladsen i de fire store ligaer skal igennem kvalfikationen for at komme med i gruppespillet.

Præsidenten for forbundet, svenske Lars-Christer Olsson, er overbevist om, at både Premier League, Bundesligaen, La Liga og Serie A kan overbevises om, at ændringen ville være fornuftig.

- Jeg synes, at det ville være fint, hvis de store ligaer alle behandles på samme måde. Hvis man tildeler Premier League fire pladser og tager én fra Bundesligaen, har man et problem. De store ligaer er klar til at deltage i diskussionen om noget nyt, hvis de bliver behandlet ens, siger Olsson ved Leaders Week Sport Business-topmødet i Twickenham i London.

Præsidenten for Juventus, Andrea Agnelli, har foreslået en Champions League-model, hvor man rykker op og ned, men den idé skyder Olsson også ned.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...