• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Ærlig Rio Ferdinand om landsholdet: Presset var større end i United

Foto: Getty Images

Den tidligere engelske landsholdsspiller åbner op for en hård tid som landsholdsspiller for England.

Af tipsbladet.dk

Rio Ferdinand har i forbindelse med en kampagne for mentalt sundhed i Storbritannien åbnet op for det pres, han følte som landsholdsspiller for England.

- Som kaptajn og landsholdsspiller for England, var trøjen en tung byrde at bære, når jeg spillede, siger Ferdinand i en samtale med den tidligere Rugby-stjerne Owen Farrell.

Læs også:Tysk verdensmester lægger støvlerne på hylden

- Det var den oftere end i Manchester United af forskellige årsager. Blandt andet nationens forventerninger efter mange år med skuffelser. Vi blev kaldt den 'gyldne generation', og det lagde bare endnu mere pres på os dengang.

Mens succesen med det engelske landshold udeblev, så fejrede Rio Ferdinand store triumfer med Manchester United, og det er der også en mental forklaring på.

Læs også:Fredagens rygtebørs: Premier League-oprykker lurer på Brøndby-stopper

- Den store forskel mellem at trække England-trøjen over hovedet i forhold til Manchester United-trøjen var, at jeg følte mig komfortabel i United-trøjen, og at vi var på vej i den rigtige retning. Den følelse havde jeg sjældent med England.

Ferdinand tilføjede at det pres, som prægede ham og hans medspillere for det engelske landshold er blevet addresseret, og at Gareth Southgate har gjort et stort job for at sikre den nye generation af engelske landsholdsspillere ikke kæmper med samme mentale udfordringer.

Læs også:FC København-profil har spillet næstflest minutter i hele verden

Læs også:Dortmund-boss om Sancho-rygter: Som det ser ud nu, bliver han

Læs også:Johan Lange kunne ikke sige nej til Aston Villa: En unik mulighed

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...