• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Mathias Høj Jensen

Afsløret: City afviste Liverpool-profil i 2015

Foto: Getty Images

Virgil van Dijk er en af verdens bedste forsvarsspillere på nuværende tidspunkt. Manchester City havde muligheden for at hente ham for fem år siden, men den engelske storklub takkede nej.

Af hoej

Den tidligere Celtic-manager Ronny Deila løfter sløret for, at Manchester City afviste at skrive kontrakt med Virgil van Dijk i 2015.

Det bekræfter han i Si Ferrys podcast Open Goal.

Nordmanden var manager for den skotske storklub i 2015, hvor van Dijk spillede i klubben. I sommeren samme år skiftede den hollandske stopper til Southampton for lidt over 100 millioner kroner, efter Manchester City ikke ville skrive under med ham.

- Var jeg i kontakt med City? Ja. Jeg sagde, at de skulle tale med ham (van Dijk, red.). De svarede 'Okay, fortæl mig om den bedste europæiske kamp, han har spillet. Så vil vi se den', siger Deila i podcasten.

- Jeg kunne ikke fortælle dem, hvilken kamp, da han ikke havde en specifik god, europæisk kamp. Jeg syntes, van Dijk var god, men han havde ikke den der ekstraordinære præstation i en europæisk kamp.

Senere skrev Van Dijk under på en stor kontrakt med Liverpool efter lidt over to sæsoner i Southampton. Kontrakten gjorde ham til den dyreste forsvarsspiller i verden på daværende tidspunkt.

Siden hen har den hollandske forsvarsgeneral været nomineret til Ballon d'Or, og i år vil han formentlig også blive kåret som engelske mestre med Liverpool.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...