• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Mikkel Sloth

Ajax-træner håber på de Jong

Ajax-træner håber på de Jong
Foto: Denis Doyle/Getty Images

Frenkie de Jong er stadig ikke endeligt klarmeldt, men Ajax-træner Erik ten Hag håber på, at midtbanestjernen bliver klar til tirsdagens kamp mod Juventus

Af sloth

Juventus må undvære et par store stjerner til tirsdagens returopgør i Champions League-kvartfinalen, men også modstanderen fra Ajax må muligvis undvære en af holdets bedste spillere.

I weekendes kamp mod Excelsior blev den unge midtbaneprofil Frenkie de Jong skiftet ud efter kun 22 minutter, og det gav med det samme frygt for, at han måske måtte sidde ude til den vigtige returkamp mod Juventus i morgen.

Men Ajax-træner Erik ten Hag er optimistisk med hensyn til de Jongs muligheder for at blive klar til kampen. Det fortæller han ifølge Sky Sports på pressemødet op til kampen.

- Vi må se. Vi tror på, at han kan spille. Vi tog ham af banen (mod Excelsior, red.) for en sikkerheds skyld. Vi håber han kan spille, men vi må se, om det er muligt. Vi ser på det efter aftenens træning, siger ten Hag og fortæller om de Jongs egen mulighed for at påvirke beslutningen:

- Frenkie skal selv beslutte om han er klar, og i sidste ende vil jeg beslutte, om han skal spille.

Det første kvartfinaleopgør endte 1-1 i Amsterdam, så Ajax går ind til kampen med et bedre udgangspunkt end i 1/8-finalen, hvor man gik videre mod storklubben Real Madris trods et nederlag på 1-2 i den første kamp. Og Erik ten Hag tror på, at Ajax kan slå endnu en europæisk gigant ud i morgen.

- Jeg er selvsikker på grund af den måde, vi spiller og træner. Vi er stærkere, og vi viser det kamp for kamp, lyder det fra den hollandske træner.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...