• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Arsenal får bøde af FIFA efter ulovlige transfer-klausuler

Foto: Getty Images

FIFA har idømt Arsenal en bøde for at have lavet ulovlige videresalgsklausuler, skriver Associated Press.

Af tipsbladet.dk

Den engelske storklub Arsenal er blevet idømt en bøde på 40.000 schweiziske franc - svarende til knap 280.000 danske kroner - af FIFA som følge af nogle detaljer i to forskellige transfers.

Det skriver Associated Press.

Læs også:Podcast: Liverpool ventede 30 år - hvor længe skal Arsenal og Spurs vente?

Ifølge AP er det specifikt salgene af Chuba Akpom og Joel Campbell til henholdsvis PAOK og Frosinone i 2018, der har været undersøgt, og her har FIFA konkluderet, at handlerne har givet Arsenal en uretfærdig indflydelse over de to købende klubber.

Således var det en del af handlerne, at Arsenal ville få et større beløb af et eventuelt videresalg, hvis spillerne blev solgt til engelske klubber, end hvis de blev solgt til andre udenlandske klubber. Og det er altså ikke i orden, har FIFA konkluderet. 

- Udvalget mener, at Frosinone og PAOK FC, blot ved eksistensen af disse klausuler, er påvirket af Arsenal i ansættelse- og transfer-anliggender.

- Det er tydeligt, at i et scenarie, hvor PAOK FC og/eller Frosinone modtager to lignende og/eller identiske tilbud på en transfer af de relevante spillere, hvor det ene er fra en klub i Storbritannien og det andet kommer fra en klub udenfor Storbritannien, ville PAOK FC og Frosinone være mere tilbøjelige til at acceptere tilbuddet fra klubben uden for Storbritannien, da det ville gøre salget mest profitabelt fra et rent økonomisk synspunkt, begrunder FIFA bøden med. 

Hvis Arsenal bryder disse regler igen, vil der komme en hårdere straf, meddeler FIFA endvidere. 

Læs også:Liverpool-fanen Solbakken: Jeg var mere entusiastisk i 1990

Læs også:20 år siden Danmarks værste fodboldoptøjer: Det var helt sindssygt

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...