• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Arsenal vinder FA Cup-finalen

Foto: Getty Images

Pierre-Emerick Aubameyang var den store stjerne for Arsenal, der lørdag vandt FA Cup-finalen over Chelsea.

Af tipsbladet.dk

Arsenal vandt lørdag aften finalen i FA Cup'en over rivalerne Chelsea på Wembley. 

Chelsea fik ellers en sand drømmestart på opgøret, og allerede fem minutter bragte Christian Pulisic dem foran. Amerikaneren modtog bolden i feltet og rundede en Arsenal-spiller, inden han sendte et chip i mål. 

Efter knap en halv time blev der imidlertid bragt balance i opgøret. Cezar Azpilicueta kunne ikke følge med Pierre-Emerick Aubameyang i en løbeduel og nedlagde angriberen i Chelsea-feltet, hvilket resulterede i et straffespark til Arsenal. Det straffespark tog Aubameyang sig stensikkert af, da han køligt sendte bolden i kassen.

Læs også:Liverpool-anfører slår fast: Et skifte var aldrig et emne

Få minutter senere blev ondt værre for Cezar Azpilicueta. Chelsea-kaptajnen blev nemlig skadet og måtte lade sig udskifte, hvilket banede vejen for danske Andreas Christnensen.

Og umiddelbart efter pausen fortsatte Chelseas skadesuheld, da målscorer Christian Pulisic pådrog sig en skade og blev erstattet af Pedro Rodriguez.

Hverken indskiftede Pedro eller nogen andre Chelsea-spillere kunne dog få sendt bolden i mål, selvom de blåklædte havde spilovertaget i starten af anden halvleg. I stedet kunne Pierre-Emerick Aubameyang fordoble sin måltotal i kampen knap 20 minutter før tid. 

Efter et kontraangreb modtog angriberen fra Gabon bolden på kanten af Chelseas felt, før han afdriblede Kurt Zouma og på flotteste vis chippede bolden over Willy Caballero og i mål. Det var Aubameyangs 29. mål på 44 kampe i denne sæson.

Chelseas drøm om FA Cup-trofæet led yderligere et stort slag et par minutter senere, da Mateo Kovacic modtog sit andet gule kort og blev udvist. 

Der blev da heller ikke scoret yderligere i opgøret, og i slutminutterne blev Chelsea endda reduceret til ni mand, da Pedro måtte gå fra banen med hjælp fra adskillige læger.

Kort efter blev der fløjtet af, og Arsenal kunne dermed fejre, at de er vinderne af årets FA Cup. Det er Mikel Artetas første trofæ som cheftræner. 

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...