• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Avis: Barcelona-spillere har afvist lønnedgang

Foto: Getty Images

FC Barcelona har afvist ledelsens anmodning om at gå ned i løn, skriver den spanske avis AS.

Af tipsbladet.dk

FC Barcelonas spillertrup består af den ene mangemillionær efter den anden, men alligevel vil spillerne ikke gå ned i løn, selv om ledelsen har bedt dem om det under den aktuelle corona-krise.

Den spanske avis AS skriver, at spillerne torsdag har givet Barcelona-præsident Josep Maria Bartomeu svar på sin forespørgsel om 50 procent lønnedgang; Nej tak.

Læs også:Top 14: Stjernerne som Superligaen missede

FC Barcelona råder også over andre professionelle sportshold - blandt andet et basketballhold - og de skal være blevet foreholdt en endnu større lønnedgang end de 50 procent, fodboldspillerne er blevet bedt om. 

Det første forslag fra præsidenten skal have lydt på et lønfald på 70 procent til det stjernebesatte fodboldhold, men det blev altså ændret til 50 procent, fordi Lionel Messi og holdkammeraterne trods alt også generer en større indtjening end de øvrige sportshold i klubben. Svaret var dog stadig nej.

Læs også:Tidligere Bayern-boss: Vi får en helt ny fodboldverden

En midlertidig lov i Spanien gør det i øjeblikket muligt for virksomheder at sætte medarbejderne ned i løn uden deres accept, og FC Barcelona overvejer nu at tage den lov i brug over for fodboldspillerne. Risikoen er selvsagt, at det kan skabe splid i klubben.

Mange andre topspillere i Europa har modsat FC Barcelona ikke haft noget imod at aflevere en del af lønnen under den aktuelle krise. I den tyske storklub Bayern München giver spillerne eksempelvis afkald på 20 procent. 

Læs også:Torsdagens rygtebørs: Manchester United køber Antonie Griezmann

Læs også:Transferrekord på vej? Sancho vil hellere til Manchester United end Liverpool

Læs også:Guardiola i smuk gestus: Donerer millionbeløb til kampen mod coronavirus

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...