• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Barca-boss: Super League er en nødvendighed

Foto: Getty Images

FC Barcelonas præsident bryder nu tavsheden og kommenterer på Super League-projektet.

Af tipsbladet.dk

De seneste dages helt store samtaleemne i fodboldverdenen har været turneringen Super League, og nu kommenterer FC Barcelona-præsident Joan Laporta også på projektet.

Turneringen blev søndag aften annonceret af 12 af Europas største klubber, men siden har størstedelen trukket sig efter store fanprotester og hård kritik. Ligaens formand, Real Madrid-præsident Florentino Perez, hævder imidlertid, at projektet langt fra er lagt i graven.

Og sådan lyder det nu også fra Barcelonas præsident. Han fastslår dog, at klubbens medlemmer, de såkaldte socios, skal beslutte, om klubben skal med i den.

- Super League er en nødvendighed, men det sidste ord vil komme fra medlemmerne. De store klubber kommer med mange ressourcer, og vi skal være i stand til at give vores synspunkt om den økonomiske fordeling af midlerne, siger Joan Laporta ifølge Sport og tilføjer:

- Super League skal være en attraktiv turnering baseret på sportslige meritter. Vi støtter de nationale ligaer, og vi er åbne for en dialog med UEFA. Vi har brug for flere ressourcer for at gøre dette stort.

- Der har været pres på nogle klubber, men forslaget eksisterer stadig. Vi foretager vigtige investeringer, lønningerne er meget høje, og alle disse overvejelser skal tages i betragtning på samme vis som de sportslige meritter.

Der er kun tre klubber, der endnu ikke har trukket sig endegyldigt fra Super League. Det er FC Barcelona, Real Madrid og Juventus - sidstnævntes direktør har dog sagt, at turneringen ikke kan blive til noget. 

Tidligere på dagen hånede en trænerlegende turneringen, hvilket du kan læse mere om her. En ekspert sammenligner den endda også med Luksusfælden, som du kan læse her.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...