• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Anders Friis Daugbjerg

Barca-komet ikke udtaget til U17-VM: Skal have debut for Spaniens A-landshold

Spaniens fodboldforbund har besluttet, at den blot 16-årige Ansu Fati ikke skal med til U17-VM, men skal have debut på det spanske A-landshold så hurtigt som muligt.

Af daugbjerg

Ansu Fati er kun 16 år gammel.

Men trods sin unge alder har Fati allerede både kampe, assists og mål for Barcelona seniorhold. Men inden længe kan Barcelona-kometen muligvis også skrive spansk A-landsholdsspiller på sit CV.

Det spanske fodboldforbund (Real Federación Española de Fútbol) har nemlig tydeliggjort, at Barca-spilleren i stedet for at spille U17-VM senere i oktober måned hurtigst muligt skal have landsholds-debut i seniortruppen.

Det gjorde ungdomsansvarlige i Spaniens fodboldforbund, Francisco Hernandez helt klart i et interview på det Spanske fodboldforbunds Twitter-side:

- Vi har taget en beslutning om ikke at inkludere ham i den her trup (U17-VM truppen red.). Det har vi besluttet efter en større sportslig vurdering, og vi mener, at han er god nok til at spille med nogle af de ældre årgange, og hvis det skal ske, kan han ikke komme med til U17-VM, siger Francisco Hernandez på Twitter.

Hernandez siger det ikke direkte i interviewet, men man kan antage, at der udover en sportslig vurdering også kan være et element af, at man i det spanske fodboldforbund ønsker at låse Ansu Fati til det spanske A-landshold hurtigst muligt. Fati er nemlig født i det vestafrikanske land Guinea Bissau, og har mulighed for at stille op for dem - og det ønsker man ikke i Spanien - Fati er fremtidens mand.

- Vi vil have ham til at spille for A-landsholdet så hurtigt som muligt, siger Francisco Hernandez til det spanske fodboldforbunds Twitter-profil.

Fati har i år spillet seks kampe for Barcelonas seniorhold. Her er det blevet til to mål og en assist.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...