• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Barcelona i krise: Træneren er det mindste problem

Foto: Getty Images

Problemerne i FC Barcelona er så store, at end ikke Pep Guardiola eller Jürgen Klopp kunne løse dem lige nu, lyder det fra dansk journalist i Barcelona.

Af tipsbladet.dk

FC Barcelonas skuffende sæsonstart i både La Liga og Champions League fik natten til torsdag konsekvenser for cheftræner Ronald Koeman, der blevet fyret efter godt halvandet år i det varme sæde.

Men alene Ronald Koemans afgang løfter ikke umiddelbart FC Barcelona op på toppen af fodboldverdenen igen.

- Barcelonas problemer er så fundamentale, at træneren groft sagt er det mindste af deres problemer. Men det er klart, at det er her, at man på kort bane kan rykke mest hurtigst, siger Nicolai Lisberg, der er bosat i Spanien og netop har udgivet bogen “Barcelonismo” om klubben, til tipsbladet.dk.

Først og fremmest er der klubbens store økonomiske problemer, påpeger Lisberg. Her har FC Barcelonas klubpræsident, Joan Laporta, tidligere været ude og meddele, at klubben har en gæld på hele 10 milliarder kroner, mens den administrerende direktør har sagt, at de “teknisk set var gået konkurs” i marts.

Inden for kridtstregerne er problemerne imidlertid også tydelige.

- På banen er problemet blandt andet afskeden med Lionel Messi, og at man har sagt farvel til mange stjerner over de seneste år. Man har en utrolig lovende ung generation af spillere med Pedri, Ansu Fati, Gavi og Eric Garcia fra La Masia, men de er stadigvæk unge og skal finde fodfæste. Det er jo det ene problem.

- Så har man ikke vurderet, at Koeman rent taktisk har gjort nok for at flytte Barcelona, og at der ikke rigtig er en idé i den spillestil. Han ville også selv undskylde det med, at man er ramt af skader til Kun Aguero, Ousmane Dembele og flere. Man har også haft mange skader, og det er også en del af forklaringen, siger Lisberg.

End ikke Guardiola kunne løse problemerne
I de spanske medier er der klar enighed om, hvem der er FC Barcelonas førsteprioritet som Ronald Koemans afløser. Det er klublegenden Xavi, der efter sigende også selv er enig med Barcelona og nu blot skal købes fri.

Spørgsmålet er, hvor meget han kan rykke i klubben.

- Jeg ved ikke, om en træner kan gøre alverden. Han kan måske være lidt mere modig i sin tilgang og tro mod den her indgroede 4-3-3-formation, som er en del af Barcelonas DNA. På den måde kan han gøre noget. Men igen: Jeg tror ikke på, at en træner - selv Guardiola, Tuchel, Klopp eller et andet stort navn - kunne flytte det her hold tilstrækkeligt. Der er behov for fundamentale ændringer, siger Nicolai Lisberg.

Kan Xavi få lang nok snor til at genrejse Barcelona?

- Man vil give Xavi meget opbakning. Der er ingen tvivl om, at Joan Laporta er en stor fan af Xavi. Han har helt sikkert også spillernes accept. De unge spillere kan jo se hans ansigt på muren ude foran La Masia, og de ved jo, hvad det er for en kapacitet, de kommer ind. Han har også leveret fine resultater i Qatar, så der vil være enorm lang snor til Xavi, fordi han skal være billedet på det nye Barcelona og genrejsningen af Barcelona.

- Men man ved også godt i fodboldverdenen, at hvis han taber de første seks kampe, er tillid jo ikke mere stabilt end som så, siger han. 

Og hvis FC Barcelonas fans håber på snart at se klubben løfte Champions League-trofæet igen, som de har gjort fire gange siden årtusindeskiftet, må de nok væbne sig med tålmodighed.  

- Jeg tror, der går nogle år, før vi kan sige, at Barcelona konkurrerer med om Champions League. Det kræver, at de kan fastholde den unge generation af spillere, og at de får bedre styr på økonomien, så de kan supplere med en stjerne eller to, slutter Nicolai Lisberg.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.