• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Oliver Okstrøm

Barcelona kan tvinge Braithwaite og resten af truppen langt ned i løn

Foto: Getty Images

Spillerne har i første omgang sagt nej til FC Barcelona-ledelsens forslag om lønnedgang, men det bliver svært at komme udenom for dem alligevel.

Af okstroem

Tidligere på dagen kom det frem, at FC Barcelonas spillere angiveligt ikke vil gå med til en lønnedgang i forbindelse med coronavirussen. Det ser dog ud til, at det er noget, som sker uanset om spillerne vil det eller ej.

Det skriver den catalanske sportsavis Diario Sport.

Når ledelsen i Barcelona har tænkt sig at gøre sådan, så sker det med baggrund i den såkaldte ERTE-lov, som beskytter firmaer for at betale fuld løn til ansatte, som ikke er i stand til at gøre deres job til fulde. Samlet set skulle storklubben i den forbindelse have planer om at skære med den helt store kniv, da 70 procent kan blive skåret for både spillere og trænere på de professionelle hold.

Klubben har været i gang med processen siden sidste uge, hvor man er i fuld gang med, hvordan man vil præsentere sagen for regeringen. Dog lader det til, at klubben allerhelst vil kunne lave en aftale med spillerne selv i stedet for at gå ned ad den føromtalte vej.

Det har endvidere ikke kun været svært at lave en aftale med fodboldspillerne i klubben, da også klubbens basketball-hold har været svære at få med til at gå ned i løn, forlyder det. 

Ifølge RAC1 vil spillerne gerne være med til at gå 30 procent ned i løn i stedet for 70 procent.

Dermed ser det ud til, at forhandlingerne ikke er helt døde, men at det på den ene eller den anden måde kommer til at være en lønnedgang for spillerne i FC Barcelona.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...