• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Mads Bye Marboe

Barcelona-komet opnår spansk statsborgerskab - klubben er ikke tilfreds

Barcelona-komet opnår spansk statsborgerskab - klubben er ikke tilfreds
Foto: Getty Images

Ansu Fati har opnået spansk statsborgerskab og er i spil til U17 VM, som starter i slutningen af oktober, hvor La Liga-sæsonen er i fuld gang. FC Barcelona er alt andet end tilfredse med det spanske fodboldforbund.

Af marboe

Den spanske landstræner, Roberto Moreno, fortalte tidligere på ugen, at det spanske fodboldforbund har forsøgt at overbevise 16-årige Ansu Fati fra FC Barcelona om at optræde for Spanien.

Kantspilleren har også mulighed for at tørne ud for Guinea-Bissau og Portugal, men Reuters skriver fredag, at Fati nu er blevet tildelt et spansk statsborgerskab og er i spil til efterårets U17 VM, som løber af stablen fra 26. oktober til 17. november.

Ansu Fati flyttede som seksårig til Spanien, hvorfor han nu har befundet sig de ti år i landet, som det kræver, hvis man ønsker at få statsborgerskab.

Sydeuropæernes U17-landstræner, David Gordo, bekræftede forleden, at han satser på at have Fati tilgængelig til slutrunden, men det har skabt utilfredshed hos FC Barcelona, der ikke ønsker at miste deres stortalent midt i sæsonen. Således lyder det fra ESPN.

Ifølge mediet er det planen, at Fati skal træne med førsteholdet resten af sæsonen, selvom der kan komme tidspunkter, hvor han skal spille kampe for B-holdet i den tredjebedste række.

Gordo skal udtage sin trup til slutrunden på onsdag.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...