• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Barcelona-præsident fordømmer fængsling af catalanske politikere

Foto: Getty Images

Barcelona-præsidenten Josep Maria Bartomeu går nu ind i sagen, hvor 13 politikere er blevet fængslet efter uafhængighedsafstemningen i 2017.

Af tipsbladet.dk

I den spanske storklub FC Barcelona har man et slogan, der lyder "Més que un club", som på dansk betyder mere end en klub. Det er de bestemt også, da der også ofte er klare politiske meninger i klubben.

Noget af det handler om Cataloniens kamp for selvbestemmelse, og derfor blander klubbens præsident Josep Maria Bartomeu sig nu i fængslingen af blandt andet den tidligere catalanske vicepræsident Oriol Junqueras, som er blevet idømt 13 års fængsel.

Læs også:Barca-spiller om Griezmann: Han har haft svært ved at integrere sig

- FC Barcelona er en af de klareste institutioner i Catalonien, og med dets historik i forhold til forsvar af ytringsfrihed og retten til at vælge, kommer vi med følgende udmelding, lyder det fra Bartomeu:

- På samme måde som den præventive fængsling ikke hjalp med at løse konflikten, så vil denne fængsling heller ikke gøre det, fordi det ikke er løsningen. Vi skal finde en løsning igennem dialog. Derfor - mere end nogensinde før - beder klubben alle politiske ledere om at gå ind i en proces frem mod dialog til at løse problemet, lyder det fra Barcelona-præsidenten.

Læs også:Real Madrid-legende om Barca-fænomen: Hav tålmodighed med ham

Han peger endvidere på, at alle fængslede i sagen skal løslades.

Samlet set er der blevet idømt over 100 års fængsel, som kommer som følge af den uafhængighedsafstemning, som blev afholdt tilbage i 2017. Her har højesteret idømt for tilskyndelse til oprør.

Læs også:Neymar igen skadet i Brasilien-testkamp

Læs også:Real Sociedad-træner: Lionel Messi ville ikke passe ind her

Læs også:Medie: Barcelona vil give Messi ny kontrakt

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...