• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Benjamin Lillelund

Barcelona sender Lyon ud af Champions League

Barcelona er klar til kvartfinalen i Champions League, efter de vandt 5-1 over Lyon, som nu har udspillet sin rolle i dette års turnering.

Af lillelund

Efter 0-0 i Frankrig var der helt åben slagmark på Camp Nou, da Barcelona tog imod Lyon i returopgøret i 1/8-finalen i Champions League.

Helt fra start var der knald på, hvor både Lyon og Barcelona søgte den direkte vej mod netmaskerne. Lionel Messi havde første afslutning efter tre minutter.

Det var i høj grad Barcelona, som sværmede om Lyons felt, men franskmændene måtte satse mere på omstillinger.

Et kvarter inde i opgøret fik Luis Suarez tildelt et straffespark, da Jason Denyaer kom for sent i en tackling. Det straffespark udnyttede Lionel Messi ved at chippe den køligt i mål til 1-0.

Midtvejs i halvlegen satte Barcelona trumf på, da Luis Suarez brød igennem og spillede Philippe Coutinho fri, så brasilianeren havde helt frit mål og kunne føle den ind til 2-0.

Barcelona var lige ved at få en fantastisk start på anden halvleg, hvor Lionel Messi lobbede den over målmanden, men Fernando Marcal nåede akkurat tilbage og sparke bolden væk.

I stedet kom en reducering efter 57 minutter, hvor Lucas Tousart i feltet fandt bolden efter klumpspil og fik den losset ind til 2-1.

Det gav Lyon blod på tanden, og over den næste periode forsøgte de at jagte det udlignende mål, som kunne sende franskmændene videre.

Spændingen blev dog dræbt et kvart før tid, da Lionel Messi med en genialitet fik sendt Lyon-forsvaret ud efter pølser, mens han afsluttede md højrebenet. Målmanden fik armen på, men bolden trillede alligevel langsomt i mål til 3-1.

Et par minutter senere gik Gerard Pique med i en omstilling, og han modtog et indlæg fra Lionel Messi. Forsvarsspilleren skal blot sætte foden på for at gøre det til 4-1, inden Ousmane Dembele scorede til 5-1.

Dermed er Barcelona videre med et samlet resultat på 5-1.

De otte hold i kvartfinalen er Tottenham, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Ajax, Porto, Juventus og altså Barcelona. 

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...