• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Bizar klausul efterlader Bayern-indkøb i limbo

Foto: Getty Images

Bayern Münchens nyeste indkøb Dayot Upamecano kan ikke påbegynde træningen i klubben, selvom han er købt.

Af tipsbladet.dk

De tyske mestre annoncerede for nyligt, at de havde udløst frikøbsklausulen på den franske forsvarsspiller Dayot Upamecano.

Kort efter havde klubben og spilleren forhandlet en aftale på plads, men til klubbens store overraskelse, råder de ikke over ham, når transfervinduet åbner 1. juli.

Det skriver det tyske medie Bild.

Ifølge mediet stod der i frikøbsklausulen, at startdatoen var sat til 15. juli. Det fik Bayern München ikke lige rettet til, og derfor starter Upamecano sæsonen op i den østtyske klub i stedet for.

Den tyske storklub kunne for så vidt godt sikre sig franskmanden 1. juli, men så skal de betale halvdelen af hans månedsløn svarende til i omegnen af 1,5 millioner kroner ekstra.

Det lyder måske ikke af meget, når man tænker på, at frikøbsklausulen, som Bayern udløste, lød på svimlende 316 millioner danske kroner, men ikke desto mindre nægter Bayern München at betale for at få franskmanden 10 dage før tid.

RB Leipzig betaler derfor stadig Dayou Upamecano løn frem til 15.juli, og derfor skal han møde ind, når klubben starter træningen op igen 5. juli, inden han halvanden uges tid senere kan vende snuden mod det sydtyske.

Leipzigs kommercielle direktør, Florian Scholz, bekræfter den bizarre situation over for Bavarian Football Works. Han så gerne, at Bayern München hev muldvarpen op af lommen, så Upamecano kan begynde sæsonen hos dem.

- Det vil helt klart give mest mening for begge klubber, hvis Dayot Upamecano startede forberedelserne i sin nye klub efter sommerferien. Men det er korrekt, at det ikke er tilfældet i forhold til den nuværende kontrakt. Derfor regner vi med, at han starter træningen i RB Leipzig.

Den 22-årige forsvarsspiller har underskrevet en femårig aftale med Bayern München.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...