• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Bundesliga-klub fyrer træner for homofobi

Foto: Getty Images

En målmandstræner i Hertha Berlin er blevet fyret for nogle kommentarer i et interview.

Af tipsbladet.dk

Hertha Berlin har valgt at fyre målmandstræner Zsolt Petry, efter at han er kommet med kommentarer, der strider imod klubbens værdier.

Det meddeler Bundesliga-klubben selv på sin hjemmeside.

For nylig udtalte ungarske Zsolt Petry sig til mediet Magyar Nemzet i hjemlandet, hvor han kritiserede Leipzig-målmanden Peter Gulacsi støtte til LGBT-samfundet. Her sagde han blandt andet følgende:

- Størstedelen af det ungarske samfund er ikke enig i Peter Gulacsis liberale opfattelse af regnbuefamilier. Som atlet ville jeg fokusere på fodbold i hans sted og ikke formulere nogen holdning til offentlige og socialpolitiske spørgsmål.

- Jeg ved ikke, hvad der kunne have fået Peter til at støtte homoseksuelle, transvestitter og andre kønsidentiteter. Jeg ville ikke have stukket hånden i den vipserede.

Samtidig kaldte han indvandrere til Europa for kriminelle og hævdede, at Europa var i moralsk nedgang.

Det har nu fået konsekvenser for Zsolt Petrys job i Hertha Berlin. Klubben har således fyret ham med øjeblikkelig virkning, og de skjuler ikke, at det er på grund af målmandstrænerens kommentarer, som er blevet opfattet som homofobiske og fremmedfjendske.

- Efter flere bemærkninger fra målmandstræner Zsolt Petry i et interview, som klubben oprindeligt var uvidende om, med den ungarske avis Magyar Nemzet, og efter intense interne drøftelser og konsultationer, har Hertha-bestyrelsen besluttet at fritage Zsolt Petry fra sine opgaver med øjeblikkelig virkning, skriver Hertha Berlin.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...