• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Dansker kender Rangnick: Sådan er han som træner

Foto: Getty Images

Ralf Rangnick skal ifølge flere engelske medier være den næste Manchester United-boss. Danske Søren Larsen spillede under manden, som kaldes "Fodboldprofessoren".

Af tipsbladet.dk

Efter alt at dømme bliver tyske Ralf Rangnick den næste mand i trænersædet hos Manchester United. 

Det skriver flere engelske medier torsdag aften, hvor det lader til at være et spørsgmål om tid, før den 63-årige tysker præsenteres som Manchester Uniteds kommende træner. Kun for resten af sæsonen dog, for det er kun det midlertidige trænersæde han lander. Derefter får han angiveligt to år i klubben som konsulent, hvor han er med omkring beslutninger om en kommende cheftræner og sportsdirektør blandt andet. 

Tyskeren er i fodboldmunde ofte blevet kaldt for "Fodboldprofessoren", og det er kendt, at flere tyske toptrænere som Jürgen Klopp, Julian Nagelsmann og Thomas Tuchel er inspireret af hans tanker. Én dansker, som kender Ralf Rangnick, er den tidligere bomber Søren Larsen. Angriberen blev hentet til Schalke 04 i 2005 af netop Rangnick, og han nåede at spille under ham i et halvt års tid. Han har kun positive ord at sige om den måske kommende Manchester United-træner.

- Jeg kunne godt lide ham. Han er rolig, veltalende, velformulerende og pædagogisk, men først og fremmest enormt fodboldklog. Han virker også til at være god ved mennesker, siger Søren Larsen til tipsbladet.dk. 

Han fortæller også, at det ærgrer ham, at samarbejdet mellem de to blev så kort, for han var en god træner. Han kan også godt genkende billedet af, at Rangnick er særdeles fodboldklog. 

- Han var god til at lære fra sig og god til at snakke med den enkelte og til gruppen. Han virker til at være enormt fodboldkyndig og fagligt stærk inden for fodbolden. Det er der ingen tvivl om. Du kan hurtigt komme til at virke klog uden nødvendigvis at være det, men ikke desto mindre føler man med Ralf Rangnick, at der er noget substans i de ting, han siger.

- Han har også den der, som jeg godt kan lide, at når han snakker, så tier man stille. Meget a la Morten Olsen. Altså enormt autoritær, men vellidt. Det er ikke leading by fear, men bare en respekt for den autoritet. 

- Det afspejlede sig også i de øvelser, vi lavede, at igen, hvis man skal drage en lille parallel til Morten Olsen, fodbold langs græsset, masser af pasningsøvelser, op-ned-op, vende spil. Altså spil på en berøring eller to berøringer. Hele tiden spil, spil, spil. Han vil gerne være boldbesiddende og presse højt, siger Søren Larsen, som dog har det forbehold, at det er 16 år siden, at Rangnick trænede ham, og at der er sket meget siden da. 

Han kan godt se for sig, at tyskeren kan blive permanent træner i klubben, hvis han præsterer så godt. Han ser dog en enkelt mulig udfordring.

- Det eneste, der kunne være et problem, men jeg tror det ikke, er spørgsmålet, om han er et stort nok navn til sådan en trup. Altså om han vil tabe dem lidt. Det tror jeg ikke, for han er som sagt autoritær. Han er stærk. Han er tysker på den gode måde. Så jeg er ret sikker på, at hvis der er nogle, der stikker snuden lidt for meget til siden, når han beder dem om at kigge frem, så skal han nok på sin måde få rettet dem til. Men det kan jo blive et problem, hvis man har en spillertrup, der er lidt for large on life. 

- Men jeg sidder faktisk og tænker, at det kunne være et meget fedt match. Det kan godt vise sig at være rigtig godt, siger Søren Larsen. 

Først skal Ralf Rangnick dog lige skifte til klubben, og det kræver, at hans russiske klub Lokomotiv Moskva lader ham gå.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.