• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Det lærte vi af Champions League: City overlevede dumme fejl - Juve kiksede

CLBOLD drager de vigtigste konklusioner fra onsdagens to 1/8-finaler i Madrid og Gelsenkirchen.

Af gram

Alle de resterende klubber i Champions League har nu været i aktion i 1/8-finalerne, og vi må nu vente henholdsvis to og tre uger på returkampene. 

De sidste to 1/8-finaler var Atlético Madrid-Juventus og Schalke 04-Manchester City, og det er de to opgør, vi her ser nærmere på.

Læs også: Rundens Hold i Champions League: 1/8-finalerne, 1. kamp

Undervældende italienere
Efter købet af Cristiano Ronaldo har Juventus været bredt anset som en af de største favoritter til at vinde Champions League i denne sæson. Atlético Madrid var ikke det mest optimale hold at trække i 1/8-finalerne, men at tabe 2-0 på udebane må siges at være noget nær katastrofalt. Allegris taktik var meget lidt eventyrlig, og gæsterne gik tydeligvis efter en nulløsning. Atlético Madrid kunne snildt have scoret mere end to mål, og Juventus står nu i en rigtig vanskelig situation inden returkampen. Spanierne indkasserer næppe fire mål i Torino, og dermed skal Juventus holde Atlético Madrid fra at score, mens de samtidig selv skal nedbryde madrilenernes defensiv to gange. 

Med så mange kvalitetsspillere på holdet er det en smule svært at forstå, at Juventus ikke gik mere helhjertet efter et udebanemål, og italienerne har da nu også kun sig selv at takke for det skuffende nederlag. Diego Simeones tropper fortjener til gengæld stor ros efter en dedikeret og disciplineret indsats, som til sidst bar frugt. Der er lagt op til et brag af en returkamp i Torino om tre uger.

City slap med skrækken
1/8-finalen mellem Schalke 04 og Manchester City lignede på forhånd den mest ulige dyst, fordi tyskerne ligger på en skuffende 14. plads i Bundesligaen, mens Manchester City fører Premier League og i sidste weekend slog Chelsea med 6-0. Guardiolas tropper kom da også planmæssigt foran i Gelsenkirchen, men herefter begik englænderne to straffespark inden Otamendi trak et rødt kort. 

Det lignede et klassisk Champions League-sammenbrud for Manchester City indtil Leroy Sané med fem minutter tilbage bragede et formidbalt frispark i netmaskerne mod sin gamle klub. I sidste minut dummede Schalke 04 sig så ved at lade Raheem Sterling komme fri, så han kunne score til 3-2. Dermed er det småt med spænding inden returkampen i Manchester. Pep Guardiola kunne efter kampen erklære sig tilfreds med resultatet, men spanieren havde selverkendelse nok til at udtale, at Citys fejl undervejs viste, at de ikke bør anses som favoritter til at vinde Champions League-trofæet.

Kampprogram for 1/8-finalerne:

Tirsdag 5. marts
Dortmund - Tottenham (0-3)
Real Madrid - Ajax (2-1)

Onsdag 6. marts
Paris Saint-Germain - Manchester United (2-0)
Porto - Roma (1-2)

Tirsdag 12. marts
Juventus - Atlético Madrid (0-2)
Manchester City - Schalke 04 (3-2)

Onsdag 13. marts
Bayern München - Liverpool (0-0)
Barcelona - Lyon (0-0)

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...