• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Disse danskere er i karantænefare ved EM

Foto: Getty Images

Fire danske spillere er i karantænefare, når det kommer til EM-kampen lørdag.

Af tipsbladet.dk

Den danske landstræner Kasper Hjulmand har ikke Christian Eriksen til rådighed, når Danmark lørdag spiller ottendedelsfinale mod Wales, men ellers lader der til at være frit valg på alle hylder.

Simon Kjær trænede godt nok ikke med onsdag, men der er ikke meldinger om, at kaptajnen skal være skadet. Han humpede dog en smule i løbet af opgøret mandag mod Rusland.

Men skulle danskerne komme videre fra opgøret mod Wales, er der flere spillere, der misser kvartfinalen ved EM, hvis de får et gult kort.

Det er nemlig sådan, at to gule kort i løbet af turneringen koster en karantænedag, og indtil videre har fire danskere raget et kort til sig.

Mikkel Damsgaard fik et for at forsøge at filme sig til et straffespark, mens Thomas Delaney rev en russer ned og så gult. Også Daniel Wass og Mathias Jensen har et gult kort i bogen - begge fik mod Belgien.

Undgår de fire at få gult mod Wales, og går Danmark videre, kan de altså også spille kvartfinalen mod vinderen af Hollands ottendedelsfinale. 

Også i kvartfinalen vil de fire danskere være i karantænefare - hvis de ikke har raget et gult kort til sig i ottendedelsfinalen - og det vil i øvrigt også andre danskere, der får et gult i ottendedelsfinalen.

Efter kvartfinalen nulstilles reglerne om gule kort, og så vil et gult kort i en semifinale ikke kunne udløse en karantæne.

Wales har Ethan Ampadu i karantæne mod Danmark, efter han så rødt mod Italien, og så har nationen fem mand i karantænefare - Ben Davies, Kieffer Moore, Chris Mepham, Chris Gunter og Joe Allen - de vil ikke kunne være med i en eventuelt kvartfinale, hvis de får kort mod Danmark.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...