• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Dopingdømt Ajax-målmands karantæne forkortes

Foto: Getty Images

Den internationale sportsdomstol har kigget på sagen med Ajax-målmanden Andre Onana og er torsdag kommet med deres kendelse.

Af tipsbladet.dk

Den camerounske målmand Andre Onana blev i februar idømt en karantæne på 12 måneder af det europæiske fodboldforbund (UEFA) for at bryde dopingreglerne.

Nu har CAS kigget sagen igennem, efter Ajax appellerede kendelsen, og de har valgt at reducerede karantænen med tre måneder, således Onana "kun" er suspenderet i ni måneder.

Det oplyser Ajax Amsterdam på klubbens hjemmeside.

Dermed udløber målmandens karantæne 4. november 2021, indtil da gælder den både nationale og internationale turneringer. Onana må genoptage træningen to måneder før, karantænen udløber. 

Ajax-målmanden vil derfor være tilbage på træningsbanen 4. september i år, men om det bliver i den hollandske storklub er usikkert. Han har nemlig kun kontrakt frem til næste sommer, og på rygtebasis sættes han i forbindelse med et skifte, så Ajax kan nå at tjene lidt mønt på ham.

- Med CAS' afgørelse har vi vundet tre måneder i forhold til den oprindelige karantæne. Så det var det værd at tage sagen til CAS. Vi står for en ren sport, og vi er overbeviste om, at Andre har taget stofferne ved et tilfælde og ikke for at forbedre sine præstationer, siger Ajax-direktør, Edwin van der Sar.

Han understreger, at han har blandede følelser efter afgørelsen, da målet var, at få Onana tilbage på banen snarest. Ajax har tidligere oplyst, at Onana havde været utilpas 30. oktober sidste år, og derfor havde han taget en Lasimac-tablet, som er et lægemiddel, der var ordineret til målmandens kone.

Få dage efter indtagelsen af lægemidlet spillede Onana mod FC Midtjylland, hvor det blev til en 2-1-sejr for den hollandske hovedstadsklub.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...