• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League gram

Dortmund-træner om teenage-sensation: Der er muligvis svindlet med hans alder

Foto: Getty Images

Youssoufa Moukoko kan i aften blive den yngste spiller nogensinde i Champions League. Men er tyskeren virkelig kun 16 år? Ikke alle er overbeviste.

Af gram

Dortmund har i de seneste år udviklet sig til en imponerende talentfabrik, og i den seneste tid er det især angriberen Youssoufa Moukoko, der er løbet med mange af overskrifterne. 

Moukoko fyldte 16 år i fredags, og blev dermed spilleberettiget i Bundesligaen, hvor han lørdag debuterede mod Hertha Berlin og dermed blev den yngste spiller i Bundesligaens historie. 

Læs også: Haaland om Dortmunds vidunderbarn: Han er det største talent i verden

'Verdens største talent'
Tirsdag møder Dortmund så Club Brugge i Champions League, og her kan Youssoufa Moukoko blive den yngste spiller nogensinde i Champions League. Celestine Babayaro satte den nuværende rekord tilbage i 1994, hvor nigerianeren kom på banen i en alder af 16 og 87 dage.  

Youssoufa Moukoko har i de senere år trukket opmærksomhed for sit vanvittige målgennemsnit på Dortmunds forskellige ungdomshold. Erling Haaland har endda omtalt sin unge holdkammerat som 'det største talent i verden'.

Er muligvis 18 år
Men er Youssoufa Moukoko virkelig kun 16 år? Ifølge de officielle dokumenter blev stortalentet født den 20. november 2004 i Cameroun. Men for et par år siden erkendte cheftræneren for Dortmunds reservehold, Ingo Preuss, at der muligvis er blevet fusket med Moukokos alder. 

- Jeg kan forestille mig, at der muligvis er blevet fikset lidt med hans alder. I virkeligheden er han muligvis to år ældre. Men man kan ikke give ham skylden, for han har ikke selv en chance for at vide det, lød det ifølge Voetbalnieuws fra Ingo Preuss dengang. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...