• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Drama til sidst: Everton reddet af VAR mod Liverpool

Foto: Getty Images

Everton og Liverpool spillede uafgjort i lørdagens Merseyside-derby, hvor gæsterne ellers var foran to gange.

Af tipsbladet.dk

Lørdag tørnede Everton og Liverpool sammen i det såkaldte Merseyside-derby, og de to mandskaber kom til kampen med vidt forskellige formkurver.

Everton havde således vundet deres seneste fire kampe i Premier League før kampen, hvorfor de også lå nummer et i ligaen, mens Liverpool senest tabte med hele 2-7 til Aston Villa.

Men i lørdagens kamp kunne Everton ikke fortsætte deres stime, da de måtte tage til takke med ét point. Det sluttede nemlig uafgjort, selvom Jürgen Klopp og Liverpool ellers var foran to gange undervejs.

Allerede efter tre minutter bragte Sadio Mane gæsterne foran. Andrew Robertson afdriblede en Everton-spiller i venstre side, før han sendte et fladt indlæg ind i fødderne på senegaleseren, der bragede bolden i kassen.

Umiddelbart efter var Jordan Pickford heldig i en situation, hvor der blev dømt offside i stedet for straffespark til Liverpool. Se den situation i videoen øverst i artiklen.

Knap et kvarter senere kom modsvaret i stedet fra Everton imidlertid, da Michael Keane headede et hjørnespark fra James Rodriguez i mål, og så stod det lige igen.

Læs også:Jürgen Klopp før derby: Ydmygelse kan have været sæsonens vigtigste kamp

Herefter skulle der gå næsten en time, før der igen blev scoret, men Mohammed Salah fik sendt bolden i kassen i det 72. minut. Everton fik ikke clearet et indlæg, og bolden havnede for fødderne af Salah, der køligt flugtede sit 100. mål for Liverpool i kassen.

Igen gik der dog ikke længe, før Everton udlignede. Ni minutter senere var brandvarme Dominic Calvert-Lewin nemlig på spil, da han headede bolden i mål. Det var hans niende sæsonmål på syv  kampe.

I slutminutterne kom der lidt yderligere drama, da Richarlison fra Everton blev udvist for en grim tackling på Liverpools Thiago. Og med ti mand så det ud til, at Everton ikke kunne holde stand. I overtiden sendte Jordan Henderson nemlig bolden i kassen, men her blev målet annulleret for offisde efter et VAR-tjek. 

Det sluttede i stedet 2-2, og det betyder, at Everton dog fortsat topper Premier League med 13 point efter fem spillerunder, mens Liverpool ligger nummer to med 10 point. 

Læs også:Blog: Premier League i største ændring siden 1992?

Læs også:Liste: Disse PL-klubber brugte flest og færrest penge i transfervinduet

---------------------------
Se OB - AC Horsens og FC København - Lyngby BK på Dplay - spotpris til Clbold.dk og Tipsbladet.dk's læsere. SE MERE HER.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...