• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Efter lodtrækningen: TV3-vært sætter procentchancer på de fire kvartfinaler

Peter Grønborg ser opgøret mellem Tottenham og Manchester City som det mest åbne af de fire kvartfinaler i Champions League.

Af gram

Bookmakernes fire største favoritter undgik hinanden, da der fredag blev trukket lod til kvartfinalerne i Champions League

CLBOLD har efterfølgende talt med TV3's Champions League-vært Peter Grønborg, som mener, at der er tale om en fed lodtrækning.

Læs også: Se TV3-eksperternes bud på udfaldet af Champions League-kvartfinalerne

- PSG er selvfølgelig røget ud, men ellers er det de bedste hold, der er gået videre. Jeg synes, at det var en god lodtrækning. Der er lagt op til nogle utroligt interessante opgør, på hver sin måde, siger værten. 

CLBOLD har bedt Peter Grønborg om at sætte procenter på sandsynligheden af udfaldet i hver af de fire kvartfinaler. Læs værtens vurdering herunder:

Manchester United - Barcelona: 30 - 70
- Manchester United mod Barcelona er super interessant. Det er to af de store mastodonter i europæisk fodbold, som mødes. Kan Ole Gunnar Solskjær overbevise sine spillere om, at de kan slå Barcelona ud? Vi ved, hvor meget Messi og Barcelona hungrer efter Champions League i år. Det er bare to klubber med kæmpe traditioner. Så næsten uanset hvad bliver det to fantastiske aftener, siger Peter Grønborg.

Tottenham - Manchester City: 35 - 65
- Jeg tror også, at det bliver nogle store aftener i opgøret mellem Tottenham og Manchester City. Det er selvfølgelig to hold, der kender hinanden godt. I den ideelle verden skulle de engelske hold måske ikke møde hinanden, for nu skal Tottenham og City møde hinanden tre gange på to uger, fordi de også mødes i ligaen. Men sådan er det, og de bliver to rigtig interessante opgør mellem to klubber, som typisk leverer nogle gode kampe, når de mødes. Der er den ubekendte faktor, at det er to hold, der kender hinanden utrolig godt. City er favorit, fordi de har det bedste spillermateriale, og de har flere strenge at spille på. Men Tottenham har topklasse helt fremme i Kane, så de har remedierne til at sende City ud.

Ajax - Juventus: 30 - 70
- Det er klart, at Juventus er store favoritter mod Ajax, men det bliver også rigtig spændende med de danske spillere. Vi kommer til at se Ajax' unge hold mod veteranerne fra Juventus.

Liverpool - Porto: 80 - 20
- Liverpool mod Porto er nok den mindst attraktive af de fire kvartfinaler, når man ser på hvad der skete sidste år. Der vandt Liverpool 5-0 på udebane i det første opgør i 1/8-finalerne. Det er selvfølgelig ikke sikkert, at det går på samme måde i denne sæson. Men der er vist ingen tvivl om, at det vil være skuffende for Liverpool, hvis de ikke kan slå Porto ud over to kampe.

Tror på Barcelona som vinder
Peter Grønborg slår fast, at der næsten uanset hvad er lagt op til store semifinaler. Det ligger således fast, at vinderen af Manchester United-Barcelona møder vinderen af Liverpool-Porto, mens vinderen af Ajax-Juventus møder vinderen af Tottenham - Manchester City.

- Vi har i de tidligere år set, at det ikke altid går, som præsten prædiker. Der var nok heller ikke mange, der havde regnet med, at Ajax skulle slå Real Madrid ud. Eller at Manchester United skulle slå PSG ud. Eller at Juventus skulle komme tilbage mod Atlético Madrid. Der kommer altid overraskelser, og det vil vi også komme til at se i kvartfinalerne, siger værten. 

Hvis det går som Peter Grønborg tror, så er der således lagt op til Manchester City-Juventus og Barcelona-Liverpool i semifinalerne.

- Gary Neville var ude at sige, at Liverpool kunne drage fordel af, at ryge ud af Champions League. Men man kan jo ikke lade sig slå ud med vilje, så dybest set er det noget vrøvl, han siger. Og nu står de selvfølgelig med en enestående chance, fordi de har trukket Porto. Jeg synes, at det var en overraskende måde, de slog Bayern München ud. Jeg havde selv fidus til tyskerne inden opgøret. Men vi skal nok vænne os til, at Liverpool er tilbage i den absolutte europæiske top. Det var ikke et tilfælde sidste år. I en semifinale mellem Liverpool og Barcelona vil det være de helt små detaljer, der afgør det. Måske kan man endda sige, at Liverpool kan hente noget selvtillid i Europa, som de så kan drage fordel af i den hjemlige mesterskabskamp. 

Grønborg tror dog alligevel, at Champions League-finalen i denne sæson kommer til at stå mellem Barcelona og Manchester City.

- Jeg sagde før turneringen begyndte, at jeg troede på Barcelona, og det gør jeg stadig. Men i en finale mod City vil det nok være 50-50. Barcelona har verdens bedste spiller, og i de her utroligt tætte kampe, der kan blive afgjort af en enkelt detalje, så er det afgørende at have verdens bedste spiller. 

UEFA-beslutning ikke et problem for United
Lodtrækningen artede sig i første omgang således, at Manchester United skulle spille deres returkamp mod Messi og kompagni hjemme på Old Trafford. Men af sikkerhedsårsager kan to klubber fra samme by ikke spille hjemmekampe to aftener i træk, og da Manchester City møder Tottenham på hjemmebane i returkampen, så har UEFA besluttet, at det andet opgør mellem Manchester United og Barcelona skal spilles på Camp Nou.

Peter Grønborg mener dog ikke, at det får en betydning for Manchester Uniteds chancer.

- Nej, det tror jeg ikke. Man plejer ganske vist at sige, at det er bedst at slutte hjemme... men nej, det tror jeg ikke. Det kan da godt være, at statistikken muligvis siger noget lidt andet. Faktisk vil jeg sige, at det kan være en lille fordel at slutte ude, hvis kampen går i forlænget spilletid. 

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...