• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Efter massiv kritik: Premier League ændrer på VAR

Foto: Getty Images

VAR har ikke haft en nem fødsel, men flere justeringer er undervejs - blandt andet i Premier League.

Af tipsbladet.dk

Flere gange i denne sæson er jubelscener i Premier League blevet erstattet af efterfølgende offside-kendelser.

For når først dommerne i Premier Leagues VAR-center har haft tid til at zoome ind og sætte millimeter-tynde-tynde streger, så er det ikke sjældent, at VAR har underkendt et mål for offside, som man ellers ikke havde set med det blotte øje.

Det har ført til en del kritik i løbet af sæsonen, som f.eks. da Liverpools Roberto Firmino udligning mod Aston Villa blev underkendt efter en nøje gennemgang af VAR. En episode som du kan se i videoen øverst i artiklen.

- VAR bliver mere og mere skørt for hver dag, der går, tweetede BBC-eksperten og tidligere engelske landsholdsspiller Gary Lineker.

Nu skriver Sky Sports så, at VAR-systemet kommer til at blive ændret til næste sæson. Det er nemlig besluttet at gøre VAR-linjerne tykkere for at skabe større fejlmargin.

Det sker efter, at Premier League-klubberne har givet deres feedback på videodommersystemet efter sæsonafslutningen.

IFAB, der varetager fodboldens internationale regler, har ikke specificeret nogen maksgrænse for, hvor tyk en offsidelinje må være i regelsættet. I England håber man på, at den nye beslutning kan føre til flere VAR-kendelser i det angribende holds favør.

Ifølge Sky Sports er det stadig usikkert, om de nye, bredere linjer kommer til at blive anvendt i FA cuppen næste sæson.

Premier League-sæsonen starter op igen 14 august og løber frem til 22. maj næste år.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...