• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Ekspræsident revser Barcelona: De lod Messi smutte

Foto: Getty Images

Josep Maria Bartomeu bryder tavsheden efter et år og går i rette med beskyldninger fra Barcelonas topledelse.

Af tipsbladet.dk

Den spanske storklub FC Barcelona døjer med en stor gæld på mere end ti milliarder kroner.

Det har flere gange fået den nuværende Barcelona-ledelse med præsident Joan Laporta i spidsen til at lange ud efter forgængeren Josep Maria Bartomeus styre fra 2014 til 2020.

I et interview med avisen Mundo Deportivo afviser Bartomeu beskyldninger om, at klubben under hans styre gav for høje lønninger og betalte overpriser på transfermarkedet.

- Der var ingen dårlig ledelse, og de har ikke arvet noget skidt, siger Josep Bartomeu til avisen.

Ekspræsidenten forklarer, at lønningerne til klubbens spillere - blandt andre Lionel Messi, der nu er fortid i klubben - var nøje afstemt med klubbens indtægter.

- Lønningerne steg, men fulgte klubbens indtægter. Der var en fremragende styring af indtægterne, og vi var den første klub til at nå 1000 (millioner euro svarende til 7,5 milliarder kroner, red) i indtægter over et år.

- Hvis indtægterne øges, så stiger lønningerne også. Frem til marts 2020 var det til at styre, men så kom der en nedgang, siger Bartomeu med henvisning til coronapandemien.

Coronakrisen betød blandt andet, at FC Barcelona var tvunget til at spille kampe uden tilskuere på hjemmebanen Camp Nou med plads til omkring 100.000 tilskuere.

Bartomeu afviser dog, at Barcelona var i fare for at gå konkurs, som ifølge den nuværende Barcelona-ledelse var tilfældet i foråret.

Josep Maria Bartomeu hævder, at klubben kunne have klaret sig igennem 2020 med balance i økonomien, hvis man havde taget imod et købstilbud på stortalentet Ansu Fati.

- I sommeren 2020 fik vi et meget godt tilbud på Ansu, som ville have fået regnskabet til at hænge sammen i det år, men vi foretrak at satse på det sportslige fremfor at fikse det økonomiske.

- Vi vidste, at så snart vi fik lov til at genåbne Camp Nou for tilskuere, så ville vi igen komme op på samme indtægtsniveau som tidligere, siger Bartomeu.

Ekspræsidenten mener også, at den nuværende Barcelona-ledelse skulle have gjort mere for at have holdt på Lionel Messi.

Økonomiske regler i den spanske liga, der blandt andet indebærer et lønloft, betød, at Barcelona ikke kunne forlænge med Messi, men det kunne man måske alligevel.

Det vurderer Bartomeu, der generelt har en anden måde at opgøre økonomien på i Barcelona end den spanske liga samt den nuværende klubledelse.

- De lod Messi smutte, og det lader til at være en skidt beslutning, hvis du spørger mig, siger Bartomeu.

- Uden Messi er der mange ting, der skal ændres. Som præsident ønskede jeg ikke, at Messi skulle væk, og jeg gjorde alt for, at det ikke skete, siger ekspræsidenten.

Lionel Messi forsøgte allerede i sommeren 2020 at komme væk fra Barcelona - blandt andet på grund af et anstrengt forhold til Josep Maria Bartomeu - men det lykkedes Bartomeu at holde på superstjernen.

Messi er denne sommer skiftet til Paris Saint-Germain, efter at argentineren havde spillet hele sin karriere i Barcelona.

/ritzau/

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.