• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Elkjær og Laudrup revser Valverde: Hensynsløs overfor Barça-komet

Foto: Getty Images

Det var ikke videre gennemtænkt af Barcelona-cheftræner Ernesto Valverde at spille med 16-årige Ansu Fati fra start i tirsdagens Champions League-brag mod Dortmund. Sådan lyder dommen fra Michael Laudrup og Preben Elkjær.

Af gram

(Se Michael Laudrup og Preben Elkjær diskutere Ansu Fati i videoen ovenover).

16-årige Ansu Fati blev i tirsdags den yngste Barcelona-spiller nogensinde til at optræde i Champions League.

Læs også: Barcelona vil give stor lønforhøjelse til 16-årig komet

Teenageren, der har scoret to ligamål i denne sæson, havde det dog svært i udekampen mod Dortmund.

Og i TV3s Champions League-studie var Michael Laudrup og Preben Elkjær enige om, at Fati ikke burde have spillet kampen. 

- Det var en svær kamp, som vi også sagde inden. Når der pludselig kommer nogle spillere fra det allerhøjeste niveau, som leverer et par kampe, som han har gjort, så stiger forventningerne fuldstændigt... de eksploderer faktisk. Hos alle. Men vi ved jo allesammen godt, at han skal have tid, lød det fra Michael Laudrup. 

Studieværten Peter Grønborg ville herefter høre, om Laudrup mente, at det 'var en postgang for tidligt', at Fati fik chancen.

- Ja, det synes jeg blev bekræftet i dag. Det var måske lige tidligt nok med sådan en kamp for ham, lød svaret fra Laudrup.

Anklaget for bagklogskab
Preben Elkjær var endnu mere klar i spyttet, da Grønborg spurgte den tidligere målræv om Ernesto Valverdes beslutning.

- Jeg synes, at det er en fejl, at han er med i dag. Det er jeg nødt til at sige. Det kan jeg jo godt stå og sige, her bagefter. 

Elkjær blev herefter anklaget for at være 'bagklog' af Grønborg, men det ville den danske landsholdslegende ikke have siddende på sig.

- Nej, vi sagde det også før kampen! Den her kamp beviser bare, at der altså er forskel, når du kommer ud mod de allerbedste hold i Europa, med hans beskedne fysik og den kulisse i Dortmund. De første seks bolde mister han - og der kommer ikke noget fra ham. Jeg synes, at det er en fejl af træneren, men han (Fati, red.) kan jo ikke selv gøre for det. Jeg synes, at træneren skal tage lidt hensyn, og måske overveje at spille med en ekstra midtbanespiller i stedet. For at beskytte den unge mand, så han kan bevare det her momentum og den her fantastiske oplevelse, han har haft. Så han bevarer sin selvtillid. Her fik han jo virkeligt at mærke, at han var oppe imod voksne mænd. Det er ikke så nemt.     

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...