• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League gram

En dårlig indflydelse på Mbappé: - Neymar er både problemet og løsningen

Foto: Getty Images

Bliver 2021 endelig året, hvor Neymar vinder Ballon d'Or? Scenen er sat for brasilianeren i aften, når Paris Saint-Germain gæster Bayern München i Champions League-kvartfinalen, hvor Robert Lewandowski er skadet. Forud for braget på Allianz Arena har Neymar dog igen fået hård kritik, efter at brasilianeren fik et dumt rødt kort i lørdagens 1-0-nederlag til Lille.

Af gram

Neymar er historiens dyreste spiller, og brasilianeren anses for at være en af verdens bedste spillere. 

Men brasilianeren, der blev udråbt som arvtageren efter Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, er efterhånden blevet 29 år. Og han har stadig ikke vundet Ballon d'Or. 

Mulighederne ser dog hæderlige ud i år, hvor både Messi og Ronaldo blev sendt ud af Champions League allerede i 1/8-finalerne. Scenen er således sat for Neymar i aften, hvor Paris Saint-Germain gæster Bayern München, som pariserne tabte til i sidste sæsons Champions League-finale. 

Mange skader i Champions League
Neymar nåede at vinde Champions League en enkelt gang med Barcelona i 2015, men efter skiftet til Paris har skader ofte saboteret brasilianerens drømme i Europas største klubturnering. I Neymars første sæson i Paris missede han returkampen mod Real Madrid i 1/8-finalen, hvor den franske klub blev sendt ud. Sæsonen efter missede Neymar så begge 1/8-finaler mod Manchester United, hvor pariserne igen blev elimineret tidligt i turneringen. 

I sidste sæsons 'Final 8' i Champions League undgik Neymar så endelig skader, og brasilianeren førte da også Paris Saint-Germain til klubbens første Champions League-finale. Den blev desværre tabt, og derfor er der lagt op til revanche i aften, når Mauricio Pochettinos tropper skal forsøge at skabe sig et godt udgangspunkt i München. Den franske storklub går dog ikke ligefrem ind til braget i storform. 

Kritisk Petit
Lørdag tabte Paris Saint-Germain således med 1-0 til Lille, der dermed overtog førstepladsen i Ligue 1. Det var ikke meget, der lykkedes for Neymar i opgøret, og i overtiden blev brasilianeren så præsenteret for et rødt kort, efter et skub mod en modstander. Og efter Lille-kampen var den tidligere franske verdensmester Emmanuel Petit ude med riven efter Neymar. 

- Neymar er både problemet og løsningen. Når du ikke lærer af dine fejl - han bliver snart 30 år - så er det fordi, at du har været et barn hele livet, og fordi alle omkring vender det blinde øje til din opførsel. Han har stadig ikke vundet Ballon d'Or. Han var udset til at være Messis og Ronaldos arvtager, men det er stadig ikke sket, og han er tæt på de 30 år nu, lød det, ifølge RMC, fra Petit. 

Dårlig indflydelse
Ifølge Petit har har Neymar en mindre positiv indflydelse på sine holdkammerater. 

- Nogle spillere er ved at blive 'Neymar-iseret'. Først og fremmest Mbappé. I mine øjne er Angel Di Maria det bedste eksempel i PSG-truppen. Når Di Maria spiller, uden at de to andre stjerner er på banen, er han en anden spiller. Han arbejder hårdt for sit hold. Når de to andre stjerner er der, forsvinder han pludselig. Man får indtrykket af, at det er en individuel sport, og at der ikke længere er nogen forbindelse mellem spillerne, lyder det fra Petit. 

- Når du er lederen på holdet, stjernen... så har du et ansvar overfor din klub. 

Bayern München må undvære Robert Lewandowski og Serge Gnabry i aftenens opgør, mens gæsterne må undvære Marco Verratti. Spændende bliver det at se, om Neymar kan svare igen på Petits kritik. Det vil således utvivlsomt styrke Neymars Ballon d'Or-chancer, hvis Robert Lewandowski bliver sendt ud af Champions League allerede i kvartfinalen. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...