• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Europæiske nederlag hagler ned på FCM: Nægter at ændre spillestilen

Foto: Getty Images

FCM har stadig noget at spille for trods europæisk exit, understreger FCM-træner Brian Priske.

Af tipsbladet.dk

FC Midtjylland måtte onsdag aften se drømmen om europæisk fodbold efter nytår fordufte.

Et nederlag på 1-3 til Ajax parkerer midtjyderne i bunden af Champions League-gruppen med langt til de tre andre hold, der kæmper om avancement til ottendedelsfinalerne.

Men det danske mesterhold har stadig nogle værdifulde lektioner i vente i de kommende to kampe, mener FCM-træner Brian Priske, som ikke har tænkt sig at ændre sin tilgang til kampene.

- Når vi skal hive noget erfaring ud til næste gang, vi står i gruppespillet – forhåbentlig allerede næste år – så er vi blevet klogere på, hvad der skal til. Spillerne er blevet klogere på, hvad der kræves af dem for at præstere i 90 minutter.

- Vores tilgang til de to sidste kampe bliver langt hen ad vejen at hive så meget erfaring ud af dem og prøve at levere nogle præstationer, som er sat sammen over 90 minutter.

- Vi vil selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan for at hive nogle point hjem til Midtjylland og Danmark. Det må folk ikke være i tvivl om. Men vi er også nødt til at gøre det på den måde, som jeg og vi praktiserer det på i Midtjylland, siger cheftræneren på pressemødet efter kampen.

FC Midtjylland møder i næste uge Atalanta på udebane og runder gruppespillet af med en hjemmekamp mod Liverpool.

Anfører Erik Sviatchenko bliver ikke en del af slutspurten, da han onsdag fik rødt kort i slutminutterne. Det ærgrer FCM-målmand Jesper Hansen.

- Erik er vores kaptajn og har makkerparret med Alexander Scholz. Det er utroligt vigtigt i samarbejdet med mig dernede. Det er ærgerligt, at han er ude, og jeg tror også, at Erik er ærgerlig.

- Han er vigtig for os i duelspillet og defensiven, så selvfølgelig er det et tab. Men igen kan der komme en ny ind og få chancen på den scene her. Jeg har stor tiltro til, at den, som Brian smider ind på allerhøjeste niveau, kan levere en god præstation og vise sig frem. Det er om at se optimistisk på det, siger Jesper Hansen.

/Ritzau/

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...