• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Få minutter fra første triumf: Baskere stjal trofæ fra Braithwaite

Foto: Getty Images

Martin Braithwaite må fortsat vente på at kunne løfte sin første pokal i Barcelona-trøjen.

Af tipsbladet.dk

FC Barcelona og den danske landsholdsspiller Martin Braithwaite havde søndag aften mulighed for at vinde den spanske Super Cup, hvor de mødte Athletic Bilbao i finalen. 

Det ville samtidig blive det første trofæ for Braithwaite i den catalanske storklub, og selvom det længe så ud til, at det ville blive sådan, så måtte han alligevel gå fra banen uden nyt sølvtøj til det enorme pokalskab inde i klubbens museum på Camp Nou.

I de sidste minutter af kampens overtid stod der stadig 2-1 til Barcelona efter to scoringer af franske Antoine Griezmann - mens baskernes første mål blev sat ind af Oscar de Marcos, og det skulle altså ikke blive det sidste.

Læs også:Braithwaite blev ofret først i kæmpe Barca-drama: Klar til finalen

Efter et frispark fra højresiden af banen kom Asier Villalibre først på bolden og sendte den resolut i netmaskerne, hvor forsvarsspillerne ikke kunne afværge indlægget, og Barca-målmand Marc André Ter Stegen kunne ikke komme frem.

Det var desuden bare få minutter efter Braithwaite var kommet på banen i stedet for Ousmane Dembele, og dermed blev det altså til en del flere minutter på banen, end han nok selv havde håbet på.

I den forlængede spilletid var det tilsyneladende Bilbao-mandskabet, der havde mest overskud, og bare fire minutter inde i opgørets ekstra-tid sendte Inaki Williams bolden stensikkert i kassen til 3-2, som altså blev kampens resultat.

Som om det ikke var nok, så blev Messi smidt ud til sidst i kampen for at slå en modstander. 

Læs også:Braithwaite: Det vil give os troen på flere trofæer

Barcelona var kommet i finalen ved at slå Real Sociedad med 2-1, mens Athletic Bilbao havde slået Real Madrid ud - ligeledes med en 2-1-sejr.

Det er tredje gang i Athletics historie, at de vinder den spanske Super Cup. De to foregående gange var i 1984 og i 2015.

Læs også:Martin Braithwaite afviser blankt muligheden for Barcelona-exit

Læs også:Braithwaite hyldet for arbejdsindsats: Skaber problemer for modstanderne

Læs også:Braithwaite involveret i rødt kort i catalansk lussing

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...