• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

FC Midtjylland taber på ny: Mister muligheden for CL-avancement

Foto: Getty Images

Ajax vandt 3-1 over FC Midtjylland, som ikke længere kan komme videre fra Champions League.

Af tipsbladet.dk

FC Midtjylland tabte onsdag aften sin fjerde kamp ud af fire mulige i Champions League-gruppespillet og mistede muligheden for europæisk fodbold efter nytår.

Ude mod Ajax blev det til dansk nederlag på 1-3, og dermed har midtjyderne fortsat deres første point til gode i Europas mest prestigefyldte turnering.

Midtjyderne holdt stand i første halvleg, hvor Ajax brændte store chancer. Men efter pausen var hollænderne skarpere, og så faldt det midtjyske korthus sammen.

Chancen for at spille europæisk fodbold i begyndelsen af det nye år er nu forduftet. De to bedste hold fra gruppen går videre til ottendedelsfinalerne, mens nummer tre indtræder i knockoutfasen i Europa League, men efter fire spillerunder er midtjyderne sikre på at ende på sidstepladsen.

Liverpool fører gruppen med ni point trods et nederlag på 0-2 hjemme til Atalanta. Italienerne har ligesom Ajax syv point, men hollænderne er på andenpladsen i kraft af en bedre målscore.

Kort før onsdagens kamp mod Ajax bragte FC Midtjylland nyheden om, at stortalentet Jens-Lys Cajuste var blevet smittet med coronavirus og dermed ikke var tilgængelig til kampen.

For nylig blev også Evander smittet, og det betød, at 20-årige Nicolas Madsen blev sendt i aktion til sin første kamp fra start i Champions League.

Sammen med sine holdkammerater havde han svært ved at dæmme op for Ajax-spillerne, der var hurtigere i tanke og handling gennem det meste af første halvleg.

Værterne fra Amsterdam spillede sig frem til en række chancer, og med lidt mere præcision kunne de have afgjort det hele efter bare en halv time.

Særligt Lassina Traoré var slem til at brænde foran kassen. Flere gange modtog han bolden i en god position i feltet, men afslutningerne endte forbi kassen.

En enkelt ramte han også træværket med et knaldhårdt spark, mens midtjyderne var reduceret til statister.

I det hele taget havde FC Midtjylland det svært, når Ajax spillede hurtigt, men i modsætning til første møde mellem holdene i begyndelsen af november undgik Superligaens førerhold at komme bagud i første halvleg.

I stedet fik midtjyderne selv chancen for at tage føringen i de sidste minutter af første halvleg, hvor Erik Sviatchenko tryllede på venstrekanten og smækkede bolden i panden på Awer Mabil, der ikke fik den rigtige retning på sit hovedstød.

Gejsten efter at have holdt nullet ved pausen forsvandt hurtigt.

Ajax kom blæsende fra anden halvlegs start og var foran 2-0, inden der var spillet fem minutter.

Ryan Gravenberch åbnede scoringen med et formidabelt langskud, som Jesper Hansen ikke havde en chance for at redde.

Og kort efter blev det 2-0, da en række hurtige Ajax-kombinationer endte hos Noussair Mazraoui, der resolut sparkede bolden fladt i nettet ved nærmeste stolpe.

David Neres udbyggede til 3–0 med et hårdt spark uden for Jesper Hansens rækkevidde, og så var kampen reelt lukket efter 66 minutter.

Ligesom i første opgør var Anders Dreyer midtjydernes farligste spiller, og han forsøgte sig med et par forsøg, som voldte Ajax-målmand André Onana visse problemer.

Mabil skabte en smule spænding med en scoring på straffespark, der blev begået mod ham selv, men sejren kom aldrig i fare.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...