• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

FIFA kommenterer på anholdte journalister i Qatar

FIFA kommenterer på anholdte journalister i Qatar
Foto: Getty Images

VM-værten Qatar anholdt i weekenden to norske journalister, der siden er blevet løsladt. Nu kommenterer FIFA på sagen.

Af tipsbladet.dk

To norske journalister fra mediet NRK blev søndag anholdt og tilbageholdt i op mod 30 timer i Qatar, hvor de var på en reportagetur forud for næste års VM i fodbold. Ifølge Qatar skyldtes anholdelsen, at de to befandt sig på et område og filmede ulovligt.

De er siden blevet løsladt og er kommet hjem til Norge - dog uden mobiltelefoner, computere og kameraudstyr - hvor sagen har udløst hård kritik af oliestaten. Her har det norske fodboldforbund blandt andet varslet, at de vil tage sagen op med FIFA.

Og netop FIFA kommenterer nu på sagen i en kommentar over for svenske Fotbollskanalen.    

- FIFA forsvarer principperne om pressefrihed. Vi har været i regelmæssig kontakt med lokale arrangører (Supreme Committee for Delivery & Legacy) og NRK for at etablere forudsætningerne for anholdelsen af ​​NRK-holdet i Doha for nylig.

- Vi noterer os udtalelsen fra det statslige kommunikationsbureau i Qatar, som oplyser, at holdet bevidst trodsede loven ved at trænge ind på privat ejendom, inden de blev løsladt uden sigtelse. FIFA vil fortsat være i kontakt med NRK og de lokale arrangører, som samarbejdede med og assisterede NRK-holdet under deres tid i Doha, lyder det fra FIFA.

Ovenpå sagen har Dansk Journalistforbund frarådet danske journalister at rejse til Qatar, skrev Journalisten onsdag.

Endvidere har sagen fået folketingsmedlem Søren Søndergaard til at opfordre den danske regering til at give sin mening til kende i sagen. Læs et interview med Søren Søndergaard om sagen her. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.