• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Flot gestus: Manchester City-stjerne donerer bonus

Foto: Getty Images

Den tyske midtbanespiller Ilkay Gündogan har besluttet at donere sin Premier League-bonus til sin barndomsklub.

Af tipsbladet.dk

Den 30-årige midtbanespiller Ilkay Gündogan har givet en lille saltvandsindsprøjtning til sin barndomsklub Hessler 06 i Gelsenkirchen, hvor han som ung knøs havde sine første berøringer med fodbolden.

Sammen med holdkammeraterne i Manchester City vandt han det engelske mesterskab, og det får han en lille erkendtlighed på 258.000 pund svarende til knap to millioner danske kroner. Penge, der nu kommer barndomsklubben til gode, skriver BBC.

- Da Ilkay hørte, at børnene stoppede, fordi der ikke var en kunstgræsbane, ramte det ham hårdt, siger hans manager og onkel, Ilhan.

- Vi er stadig tæt forbundet til klubben, fordi vi tilbragte store dele af vores barndom her.

Ilkay Gündogan har derfor besluttet at donere størstedelen af sin bonus til en ny kunstgræsbane til den lokale klub. Det har fået de lokale myndigheder til også at spytte i kassen med 2,2 millioner kroner.

- Uden Ilkay havde vi ikke været i stand til at starte dette projekt, lyder det fra klubbens formand, Rainer Konietzka.

Gündogan blev som teenager hentet ind til Bochums akademi, hvor han udviklede sig til førsteholdsspiller. Herfra kom han til Nürnberg i 2009, inden Borussia Dortmund hentede ham i 2011. I 2016 stod Pep Guardiola og Manchester City så klar med en kontrakt, og det er siden blevet til tre fælles Premier League-titler.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...