• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Hjulmand afslører strenge regler i Danmarks landsholdslejr

Foto: Jan Christensen/Getty Images

De danske EM-spillere må ikke tage billeder med eller give autografer til fans. Alt sammen for at mindske smitterisikoen.

Af tipsbladet.dk

Normalt kan det give nogle sjove oplevelser at dele hotel med landsholdsspillere under en slutrunde, men det bliver der ikke noget af for gæsterne på Hotel Marienlyst i Helsingør, hvor Danmarks trup opholder sig. De må nemlig ikke antaste de danske EM-spillere.

For selv om spillerne går rundt på hotellet, opholder de sig kun steder, hvor vagter holder andre mennesker væk. Der er heller ikke noget med at få taget billeder med spillerne.

Det sker alt sammen for at mindske risikoen for coronasmitte. Senest har to smittetilfælde på det svenske landshold vist, hvor galt det kan gå.

- Det er en reminder om, at det ikke er ovre, og hvor skrøbeligt tingene er. Vi har været meget restriktive over for spillerne i forhold til vores boble, og jeg synes, vi gør det rigtige. Det er bare ærgerligt. Vi vil helst have et EM, hvor de bedste er med, og hvor forholdene er de bedste, siger landstræner Kasper Hjulmand.

- Vi har fire mødesteder, og når vi bevæger os rundt, står der vagter. Vi kan godt gå fra ét sted til et andet og møde mennesker, men vi går forbi, og der skal være to meters afstand til de andre gæster på hotellet. De får at vide, når de checker ind, er der ikke er noget, der hedder selfies og autografer med det danske landshold.

- Vi har fået lavet et rigtig godt sted, hvor spillerne opholder sig meget, spiller spil og alt muligt andet. Det er noget med at holde gang i nogle ting, og jeg er vildt begejstret for, hvordan spillerne tager situationen.

Spillere fra Holland, Belgien, Polen, Kroatien, Italien, Schweiz og Tyrkiet er alle blevet vaccineret (eller i hvert fald tilbudt det) forud for slutrunden. UEFA overvejede at gøre det med alle spillere på alle hold, men gik væk fra det.

Det ærgrer Kasper Hjulmand.

- Der er ingen af os, der ville modtage en vaccine, hvis den blev taget fra én, der er udsat. Det er ikke der, vi er, men jeg havde selvfølgelig håbet, at man kunne have gjort det, når vi er så langt i vaccineprogrammet i vores del af verden.

- Men vi bruger ikke så meget tid på det. Vi er, hvor vi skal være, og der er ikke noget, vi kan gøre ved det, siger landstræneren.

Foreløbig er Danmark sluppet for coronasmitte. Eneste mulige afbud kommer derfor fra Robert Skov, der er skadet. I dag var der dog godt nyt om ham.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...