• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Oliver Okstrøm

Frenkie de Jong: Jeg har lært af svært start i Barcelona

Foto: Getty Images

Den hollandske midtbanespiller havde styr på meget, inden han skiftede til Barcelona - men det blev alligevel svært for ham, fortæller han selv.

Af okstroem

I sidste sæson var Frenkie de Jong en meget stor del af et storspillende og overraskende Ajax-mandskab, der nåede hele vejen til Champions League-semifinalen. Siden er midtbanespilleren skiftet til Barcelona, hvor han dog erkender, at han godt kunne gøre det bedre.

Det fortæller han i et interview med hollandske Algemeen Dagblad.

Allerede i januar blev skiftet, som først blev gennemført et halvt år senere. Men med sin fremtid på plads, kunne han tage det roligt henover sommeren, forklarer han. Derfor var der flere ting, som kunne gøres klar inden skiftet til den catalanske storklub.

- Jeg nåede at lære en lille smule spansk, men når man ankommer til byen, så er der stadig en del nye ting. Jeg vil ikke tale så meget om læringsprocessen, men det er gået bedre i de seneste par uger. Jeg begyndte ikke med den bedste form og spillede lidt længere fremme. Det lærer man selvfølgelig af, lyder det fra De Jong.

Den unge hollænder har endvidere oplevet, at det har vært en stor ændring i livet at flytte til Barcelona.

- I Barcelona er alting meget større. Klubben er verdens centrum. Det opdager man, når man ankommer i lufthavnen, hvor der er tusindvis af fans, der venter på os. Men jeg kan stadig gå rundt i byen med en hat på, fortæller Frenkie de Jong.

Det menes, at FC Barcelona har betalt 560 millioner kroner for Frenkie de Jong.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...