• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Italiensk læge: - Eriksen kan blive den første

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det faktum, at Christian Eriksen skal have indopereret en ICD-enhed, betyder ikke nødvendigvis, at han ikke kan spille videre for Inter. Men italiensk hjertelæge kender ikke andre, der spiller professionelt med en hjertestarter.

Af tipsbladet.dk

Torsdag formiddag blev vi lidt klogere på, hvad der venter Christian Eriksen og hans hjerte. Han skal have indopereret en ICD-enhed, som også kaldes en defibrillator eller hjertestarter. Den skal give hans hjerte stød, hvis det igen stopper.

Onsdag skrev vi på tipsbladet.dk, at reglerne for topsportsfolk med hjerteproblemer er strengene i Italien end de fleste andre steder. Spørgsmålet er derfor, hvad dagens besked om ICD-enheden betyder i relation til de italienske regler og Eriksens fremtid i Inter.

Ifølge Alessandro Zorzi, der er professor ved universitetet i Padova og har specialiseret sig i kardiologi og sport, kan de både være godt og skidt nyt.

- Det er ikke overraskende. Efter et hjertestop er det ret normalt at få en defibrillator indopereret. Defibrillatoren er der for at redde hans liv, hvis det sker igen, siger Zorzi.

- Hvorvidt han igen kan spille i Italien eller ej afhænger ikke af defibrillatoren, men af det, der forårsagede hjertestoppet. Det kender vi ikke endnu. I teorien er det ikke 100 procent udelukket på grund af defibrillatoren alene. Det afhænger af, hvad undersøgelserne viser.

Som professor Zorzi forklarede i går, skal alle atleter i Italien godkendes af en læge med speciale i sport. Det er vedtaget ved lov. Lægerne kan blive holdt juridisk ansvarlige, hvis de godkender en atlet, som alligevel får et hjerteproblem, som man burde have opdaget.

Reglerne er ikke lige så stramme i alle lande som i Italien. Eksempelvis spiller Eriksens tildigere Ajax-holdkammerat Daley Blind med en ICD-enhed. Ståle Solbakken kunne også i sin tid have valgt at fortsætte, men tog selv beslutningen om at stoppe.

Spørgsmålet er så, om Christian Eriksen selv kan vælge, om han vil spille videre i Inter, eller om lægerne vælger for ham. Hvis han fortsætter, vil det være et særsyn i Serie A.

- Jeg kan ikke huske andre eksempler i Italien med professionelle med en defibrillator, men det betyder ikke, at han ikke bliver den første. Et hold af eksperter skal se på data, hvad de fandt ud af på sygehuset, og hvad der forårsagede hjertestoppet, forklarer Alessandro Zorzi.

- Før de fortæller offentligt, hvad "sygdommen" er, er det svært at vide, hvad det kommer til at betyde i forhold til de italienske regler.

Selve operationen, som Christian Eriksen skal igennem, er et lille indgreb. Det fortalte en ekspert tidligere torsdag.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...