• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

- Er Ronaldo egnet til moderne fodbold?

Foto: Getty Images

Både Jan Mølby og Preben Elkjær er enige i, at Cristiano Ronaldo udgjorde et stort problem for Ole Gunnar Solskjær.

Af tipsbladet.dk

Cristiano Ronaldo har løbet med mange af overskrifterne siden skiftet tilbage til Manchester United i sommer, men trods Ronaldos tilbagevenden er resultaterne udeblevet. 

Det kan dels skyldes, at Ronaldo som type ikke matcher den måde Ole Gunnar Solskjær ville spille på. Manchester United har i tidligere sæsoner under nordmanden spillet med hurtige omstillinger, men denne spillestil er dels blevet droppet efter Ronaldo er kommet til. 

Preben Elkjær vil gå så langt at sige, at Ronaldo udgjorde Solskjærs største problem. Det siger han i optakten til Manchester Uniteds Champions League-brag mod Villarreal på TV3+.

- Et af indkøbene, Ronaldo, har ikke hjulpet på den måde, holdet har spillet fodbold på. Ole Gunnar Solskjærs helt store problem har været: Hvad gør jeg, når Ronaldo skal spille hver eneste gang? Hvordan spiller vi så? Vi skal servicere ham, vi kan måske ikke gøre, som vi ellers plejer, hvor vi spiller meget på kontra. Vi skal spille på en helt anden måde, og det er ikke lykkes for dem. Også selv om han har scoret nogle mål, så tror jeg, at han er et stort problem. 

- Jeg siger ikke, at det er hans skyld, men det er tankevækkende, at lige pludselig får man ikke tingene til at fungere. Man burde jo have det sådan, at med samme træner og samme spillere burde man kunne fortsætte med at spille på den måde, man plejer. Men jeg er sikker på, at der er blevet lavet rigtig meget om i den måde, man spiller på for at få plads til Ronaldo. Han kræver så meget opmærksomhed og plads, at spillet skal indrettes efter ham, siger Elkjær.

Jan Mølby er dels enig med sin gamle landsholdskollega, og han går så langt som at stille spørgsmålstegn ved, om Ronaldo overhovedet bør spille for et tophold.

- Jeg synes jo, at før Ronaldo kom til klubben, der kunne man godt se i nogle af kampene, at de havde en klar spillestil. Specielt mod nogle af de større hold, hvordan de gerne vil spille. Altså stå langt tilbage på banen med lynhurtige omstillinger.

- Så kommer Ronaldo til, og man er jo næsten nødt til at stille det her spørgsmål: Er Ronaldo egnet til moderne fodbold? Den måde fodbold skal spilles for tophold i dag? Og der er jeg altså lidt i tvivl, siger Mølby en smule kontroversielt. 

Trods de dårlige resultater har Ronaldo scoret fem gange i Champions League-gruppespillet i denne sæson. I Premier League er det blevet til fire scoringer.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.