• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Jürgen Klopp om omstødt City-dom: Ikke en god dag for fodbolden

Foto: Getty Images

Jürgen Klopp kan se en positiv ting ved, at Manchester City får lov til at spille Champions League i næste sæson, men kalder mandag for en dårlig dag for fodbolden.

Af tipsbladet.dk

Manchester City blev i februar idømt en udelukkelse på to år fra UEFA’s turneringer for at have brudt reglerne om Financial Fair Play, men den straf blev mandag omstødt. City fik således medhold i deres appel til den internationale sportsdomstol CAS, og de kan nu deltage i Champions League til næste sæson.

Efterfølgende har dommen været yderst omdiskuteret, og det er langt fra alle, der er positivt stemt overfor sagens udfald.

Hos Manchester Citys nærmeste konkurrenter, Liverpool, hæfter man sig dog ved en positiv ting ved udfaldet.

- Fra et personligt synspunkt er jeg glad for, at City kan spille Champions League næste år. Så har de ikke 10-12 kampe færre end os nu - intet andet hold ville have haft en chance i ligaen, siger Jürgen Klopp ifølge Goal.

Men de gode ting ved dommen stopper også dér, mener den tyske manager.

- Jeg synes ikke, det var en god dag for fodbolden i går, for at være ærlig. Financial Fair Play er en god idé. Det er der for at beskytte hold og konkurrencen, så ingen bruger for mange penge, og de er nødt til at sikre, at de penge, de vil bruge, er baseret på de rigtige kilder.

Læs også:Manchester City jubler over omstødt dom

- Hvis de rigeste klubber og lande kan gøre, hvad de vil, bliver det vanskeligt. Det ville føre til en verdensliga. Det afhænger af, hvem der ejer klubberne og ikke navnene på klubberne. Det er ikke op til mig at bedømme dette, og det gør jeg ikke. Jeg håber bare, at vi holder os til dette Financial Fair Play-system, og jeg håber, det bliver, da det giver en slags grænser for, hvor du kan gå til, og det er godt for fodbold, siger Jürgen Klopp.

Liverpool har i denne sæson vundet det engelske mesterskab foran Manchester City, der aktuelt er nummer to i Premier League. 

Læs også:Avis: AGF har forhørt sig på Liverpool-keeper

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...