• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Oliver Okstrøm

Kæmper mod Corona: Guardiola sender kæmpe beløb til Catalonien

Foto: Getty Images

Cataloniens lægeforening har modtaget 7,5 millioner kroner fra Manchester City-manager Pep Guardiola.

Af okstroem

Coronavirussen er blevet hård ved Barcelona og området omkring den spanske storby, men der er hjælp på vej fra England, da Pep Guardiola nu har valgt at sende én million euro, som svarer til godt 7,5 millioner kroner.

Det melder modtageren, som er lægeforeningen i Barcelona på deres hjemmeside.

Her bliver det beskrevet, at pengene er sendt med formål at købe hjælpemidler til at bekæmpe coronavirussen i Catalonien, hvor Pep Guardiola oprindeligt kommer fra.

Foruden indkøb skal pengene også bruges på at producere udstyr, som man kan bruge i kampen mod den smitsomme sygdom. Derfor vil de nu få nemmere ved at få fat i både respiratorer og værnemidler, som særligt skal bruges for sundhedspersonalet i den spanske region. 

Forinden Guardiolas flotte donation havde foreningens indsamling blot kastet 250.000 kroner af sig.

Pep Guardiola nåede både at spille for Barcelona og være træner. Tiden som spiller toppede i 90'erne, hvorefter han blev træner for klubben i 2008, hvor han siden stod i spidsen for et af de mest succesfulde hold i hele verden i den periode.

En række personer i fodboldverdenen har på det seneste betalt store beløber for at hjælpe til i kampen mod Covid-19. Her kan man blandt andet nævne Robert Lewandowski fra Bayern München, som har doneret et lignende beløb.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...