• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Oliver Okstrøm

Kevin De Bruyne slår eftertragtet rekord i Premier League

Ingen har nogensinde været så hurtige til at nå 50 assister i Premier Leagues levetid end Kevin De Bruyne.

Af okstroem

Det tog søndag eftermiddag kun et kvarters tid for den belgiske offensivspiller Kevin de Bruyne at skrive sig ind i Premier League-historiebøgerne som den spiller, som hurtigst har leveret 50 oplæg i ligaen. Det skete, da han havde næstsidste fod på bolden, inden Sergio Agüero scorede til 1-0 mod Bournemouth.

Selvom det ikke var den mest elegante assist af belgieren, så tæller det hele, og efter 123 kampe i Premier League har han nu lagt op til 50 scoringer i turneringen. Dermed slår han Arsenals Mesut Özils rekord, som var på 141 kampe, og derfor var det også forventet, at Kevin de Bruyne før eller siden ville overgå tyskeren.

Længere nede på listen over spillere, som hurtigst nåede til 50 assister finder man Manchester United-legenden Eric Cantona, som gjorde det efter 143 kampe, mens Dennis Bergkamp gjorde det efter 146 og Cesc Fabregas efter 165 kampe i den bedste engelske række.

I sidste sæson sad De Bruyne ude i store dele, mens City vandt det engelske mesterskab for anden sæson i træk, og han er nu godt i gang med at hjælpe klubben til endnu en af slagsen, da han nu har lagt op til fire assister efter bare tre kampe.

Manchester City fik nemlig både hjælp til mål fra Kevin de Bruynes side i kampen mod West Ham, hvor han lagde op til Raheem Sterlings mål, ligesom han lagde op til begge scoringer mod Tottenham for en uge siden. 

Næste opgave for Citys oplægsmester og resten af holdet er mod Brighton.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...