• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Klopp bekymret før FCM-møde

Foto: Getty Images

Med en knæskade, der holder Virgil van Dijk ude i lang tid, skal Liverpool stable et nyt forsvar på benene.

Af tipsbladet.dk

Liverpools sæson led et alvorligt knæk, da holdets stærke stopper Virgil van Dijk brutalt blev tacklet af Everton-målmanden Jordan Pickford for ti dage siden.

Van Dijk er ude på ubestemt tid - måske hele sæsonen - og det svækker Liverpools defensiv, som i forvejen er hårdt ramt.

Liverpool-manager Jürgen Klopp erkender, at det er en vanskelig opgave at erstatte hollænderen med andre spillere i truppen og samtidig bevare den defensive styrke.

Det fortæller den tyske træner før tirsdagens Champions League-opgør mod FC Midtjylland på Anfield.

- Alle hold i verden ville savne Virgil van Dijk, han er den bedste midterforsvarer i verden. Han har næsten spillet samtlige kampe, siden han ankom for næsten tre år siden, siger Klopp.

- Alle gutterne har spillet sammen med Virgil. De er ikke vant til andre som makkere. Det skal dog nok blive bedre.

Læs også:Guardiola: Så længe er angrebsstjerne ude

- Det kræver bare tid at få forsvaret op på et bestemt niveau. Vi forventer ikke perfektion, men der er plads til forbedringer, siger Klopp.

Uden van Dijk, som blev skadet i Merseyside-derbyet 17. oktober, har Liverpool spillet to kampe, og begge er vundet med kun et enkelt indkasseret mål til følge.

Det blev til en 1-0-sejr ude over Ajax i den første gruppekamp i Champions League. Og i lørdags vandt Liverpool 2-1 hjemme over Sheffield United i Premier League.

Den defensive midtbanespiller Fabinho er rykket ned som makker til stopperen Joe Gomez. Brasilianeren begik det straffespark, som Sheffield United scorede til 1-0 på, og han havde generelt defensive problemer i kampen.

- Fabinho, som normalt spiller som 6'er, har været nødt til at spille ved siden af Joe. Med dem har vi gjort det godt, og det vil 100 procent blive bedre.

- Men uheldigvis tager alting i livet tid, og at bygge et forsvar op tager også tid, siger Klopp.

Læs også:Spilforslag til CL: Midtjyder ser gult

Ud over van Dijk ser Liverpool ud til at skulle undvære midtbanespillerne Thiago Alcântara og Naby Keita samt den centrale stopper Joel Matip, der alle er ude med skader.

- Det bliver virkelig en udfordring. FC Midtjylland spiller direkte i sit opbyggende spil, har erfarne forsvarere, fart på kanterne, gode midtbanespillere og fysik oppe foran.

- De har en klar plan, advarer Klopp, som lover også at finde sin plan til opgøret.

Kampen går i gang tirsdag klokken 21.

/ritzau/

Læs også:Mandagens rygtebørs: Eriksen vender 'hjem'

Læs også:Bedst og værst: Vejle-juvel kan blive mange millioner værd

Læs også:Champions League: FC Midtjylland har det svært på udebane i Europa

---------------------------
Se alle de fede Europa League-kampe på Dplay til spotpris for Tipsbladets og clbold.dks læsere - SE MERE HER.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...