• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Mads Bye Marboe

Klopp: Chelsea minder om mit Dortmund-hold

Foto: Getty Images

Det nuværende Chelsea-mandskab minder på mange måder om det Dortmund-hold, som Jürgen Klopp for år tilbage stod i spidsen for. Det siger tyskeren på pressemødet inden Liverpools opgør mod Frank Lampard og co.

Af marboe

Med unge spillere som Mario Götze, Nuri Sahin, Shinji Kagawa og Robert Lewandowski på holdet førte Jürgen Klopp Borussia Dortmund til to tyske mesterskaber i 2010/11- samt 2011/12-sæsonen. I 2012 vandt klubben desuden den tyske pokalturnering, og året efter nåede man hele vejen til Champions League-finalen.

I indeværende sæson har Frank Lampard ligeledes benyttet sig af masser af unge spillere som Tammy Abraham, Mason Mount, Fikayo Tomori og Christian Pulisic, og den nuværende Liverpool-chef kan se flere ligheder med sit tidligere Dortmund-hold.

Det fortæller han på pressemødet inden søndagens Premier League-opgør mellem de to klubber.

- Det er et rigtig spændende hold. Det minder mig lidt om mit Dortmund-hold for år tilbage, hvor de også var meget unge - måske endda yngre end hans hold i Chelsea. Folk snakker hele tiden om, hvor unge de er, men de har kun spillet, fordi de er gode. De har ikke spillet, fordi de er unge.

- De hentede Christian Pulisic i sommer. Jeg kan ikke huske prisen, men det var omkring £50-60 millioner (omkring 420-510 millioner kroner), og alle spillerne omkring ham har samme værdi. Tammy Abraham er nu £60 millioner værd. Det samme gælder Mason Mount, hvis han ikke er mere værd, og Callum Hudson-Odoi var det allerede.

Den tyske manager slår desuden fast, at hvis der skulle være en klub, som kan klare sig trods en transferkarantæne, er det Chelsea.

- Jorginho er ikke så ung, men han har ikke været i ligaen længe, og så er der Kanté, der ligner en, som kan spille i 20 år mere. De har Mateo Kovacic, Ross Barkley og alle de erfarne spillere omkring dem. Pedro, Willian, Olivier Giroud og Michy Batshuayi på bænken.

- Hvis der skulle være en klub i verden, der ikke rammes så hårdt af en transferkarantæne, må det være Chelsea.

Opgøret mellem Chelsea og Liverpool fløjtes i gang klokken 17.30 dansk tid.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...