• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Liverpool og United stødte sammen i topopgør: Defensivt storspil

Foto: Getty Images

I en kamp, der næppe vil blive husket for sprudlende offensiv fodbold, spillede Liverpool og United 0-0.

Af tipsbladet.dk

Dem, der havde forventet et fodboldmæssigt festfyrværkeri i søndagens storkamp mellem Liverpool og Manchester United, endte med at sidde tilbage godt skuffede.

For Premier League-kampen mellem de to ærkerivaler var yderst fattig på mindeværdige øjeblikke. Det endte da også uden mål på Anfield og dermed med et point til hver af de to engelske tophold.

Det betyder, at Manchester United stadig ligger øverst i tabellen med tre point ned til Liverpool på fjerdepladsen, som nu ikke har vundet i de seneste fire ligakampe.

United har 37 point på førstepladsen efter 18 kampe. Manchester City, som senere søndag vandt 4-0 over Crystal Palace, er nummer to med 35 point efter 17 kampe.

Leicester er nummer tre med 35 point efter 18 kampe. Liverpool har 34 point efter 18 kampe på fjerdepladsen.

Liverpool tog teten fra start søndag. Hjemmeholdet var klart mest på bolden i første halvlegs indledning, pressede United og kom til enkelte chancer, der dog aldrig for alvor blev farlige.

Tempoet i Liverpool-angrebet faldt som regel, i takt med at det nærmede sig United-målet, og det gav gæsternes forsvar mulighed for at komme på plads.

Frem mod pausen kom United en smule mere på bolden, men bortset fra et direkte frispark af Bruno Fernandes, der sneg sig lige forbi stolpen, blev det ikke engang til en afslutning på mål.

Tendensen fortsatte i anden halvleg. Kampen blev lidt mere jævnbyrdig, men ingen af de to hold satsede for alvor offensivt. United lod til at satse på eventuelle kontramuligheder, mens Liverpool forgæves kæmpede med at nedbryde gæsterne solide forsvarsmur.

Så måtte man jo prøve fra distancen, og det gjorde Thiago Alcântara med cirka et kvarter tilbage. David De Gea havde dog godt styr på det hårde skud.

Lidt efter spillede United sig til sin hidtil største chance. Paul Pogba modtog bolden i feltet, men franskmanden skud var lige på Alisson Becker, der parerede til hjørne.

Der virkede efterhånden til at være blevet åbnet en smule op i Liverpool-defensiven, men gæsterne manglende gang på gang den sidste skarphed.

Heller ikke Liverpool skød med skarpt, og så endte kampen altså uden mål.

Resultatet betyder, at Manchester United nu runder et år uden nederlag på udebane i Premier League. Det seneste kom på netop Anfield 19. januar 2020.

Liverpool har ikke tabt på egen grønsvær i ligaen siden april 2017.

I søndagens sene kamp dominerede Manchester City og vandt med hele 4-0 på hjemmebane over Crystal Palace.

Målene blev sat ind af stopperen John Stones, som scorede sine to første mål for City i Premier League, midtbanespilleren Ilkay Gündogan samt stjerneangriberen Raheem Sterling.

/ritzau/

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...