• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Liverpool-spillere knælede: Det, der er sket, er uacceptabelt

Foto: Getty Images

Dejan Lovren forklarer, hvorfor Liverpool valgte at knæle på træningsbanen forleden.

Af tipsbladet.dk

I USA er der i øjeblikket store demonstrationer mod racisme i kølvandet på drabet af George Floyd, og protesterne mod racisme har også ramt europæisk fodbold.

Flere Bundesliga-spillere viste i weekenden deres støtte til bekæmpelsen af racisme, mens også Emmanuel Sabbi i Superligaen bar en undertrøje med teksten ”Justic 4 George Floyd”, da Hobro mødte Randers.

I England har Liverpool vist deres støtte til kampen mod racisme ved at dele et billede, hvor alle fodboldspillere knæler. Og forsvarsspilleren Dejan Lovren forklarer, hvorfor de gjorde det.

Læs også:Medie: Tysk stjerne tæt på Chelsea-skifte

- Jeg følte, at vi var nødt til at gøre det. Det, der er sket i USA, er uacceptabelt. Vi er alle lige, og vi ønskede at dele det med verden. Vi gjorde det, og det er utroligt godt, at folk får dette budskab. Alle skal behandles ens, siger Dejan Lovren til Sky Sports.

Han mener, at fodboldspillere og andre skal udnytte deres platform i sådanne situationer.

- Det handler ikke kun om at præstere og scorer mål. Jeg synes, man skal bruge sin platform - især når man har millioner af mennesker, der følger en.

- Jeg ved, når man gør noget, vil nogle mennesker kritisere dig og sige 'hold dig til fodbold' eller lignende ting, men jeg er ikke enig med det. Vi er alle mennesker, og vi har alle interesse i nogle andre ting. Hovedfokus er naturligvis altid fodbold, men hvis du kan sige noget positivt og hjælpe andre og udtrykke budskabet om, at vi alle er lige, så kommer der noget godt ud af det - især i denne krisetid, siger Liverpool-stopperen.

Læs også:Everton vil have Lössl tilbage - skal kæmpe om pladsen med Pickford

Læs også:Liverpool-legende: United har samme problem, som vi havde i 90’erne

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...