• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Manchester City bliver verdens første millardær-klub

Foto: Getty Images

For første gang nogensinde har en klub brugt over én milliard euro på deres trup. Det er engelske Manchester City, som bryder igennem dén grænse.

Af tipsbladet.dk

Siden årtusindeskiftet er priserne på fodboldspillere steget voldsomt, og for første gang nogensinde har en klub brugt over én milliard euro på deres førsteholdstrup. Det er ikke overraskende Manchester City, der gjort det.

Det viser en opgørelse over de fem største ligaer af fodboldstatistikerne fra CIES, hvor man kan se, at Manchester City har brugt samlet 1,014 milliarder euro, som svarer til omkring 7,5 milliarder kroner på deres trup.

Her har det senest været indkøbet af Rodrigo fra Atletico Madrid og Cancelo fra Juventus, som tilsammen har kostet dem 135 millioner euro, som svarer til én milliard kroner. Derudover har de også spillere som David Silva, Agüero, Fernandinho, Sterling, Otamendi og De Bruyne på holdet, som også har kostet godt med penge.

Den næstdyreste trup i verden lige nu er Paris Saint Germain, som har brugt 913 millioner euro, som svarer til 6,8 milliarder kroner, mens Real Madrid kommer lige efter med en truppris på 6,7 milliarder kroner.

Opgørelsen viser desuden, at Manchester City har brugt 32 gange så meget på deres trup end det billigste hold i Premier League, Norwich. I Spanien har Real Madrid brugt 148 gange så meget som Mallorca.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...