• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League gram

Mbappé overgik legendarisk landsmand med sine to kasser mod Bayern

Foto: Getty Images

Kylian Mbappé har nu overgået landsmanden Thierry Henry, hvad angår antallet af scoringer i Champions League-knockoutkampe.

Af gram

Kylian Mbappé gjorde onsdag livet surt for Bayern München, da den 22-årige franskmand nettede to gange i Paris Saint-Germains 3-2-sejr på Allianz Arena. 

Og dermed er Mbappé oppe på 13 fuldtræffere i Champions League-knockoutkampe. Dermed har Paris Saint-Germain-stjernen overgået landsmanden Thierry Henry. Det skriver talkSPORT.

Åbnede kontoen mod City
Kylian Mbappé er nu noteret for 27 scoringer i 43 Champions League-kampe, og heraf er 13 af dem altså blevet scoret i knockoutkampe. Mbappés første Champions League-fuldtræffer faldt i Monacos 5-3-nederlag til Manchester City i 1/8-finalen i 2017.

Franskmanden nettede også i returkampen, inden han nettede tre gange i de to efterfølgende kvartfinaler mod Dortmund. Mbappé scorede også en enkelt gang i semifinalerne mod Juventus. Dermed scorede Mbappé altså hele seks mål i sine seks første Champions League-knockoutkampe. 

Blot ét knockout-mål på tre sæsoner
I Mbappés to første sæsoner i Paris Saint-Germain formåede franskmanden dog blot at score ét mål i Champions League-knockoutkampene, mens Mbappé i sidste sæson kun kom på tavlen i gruppespillet.

Til gengæld har Mbappé allerede seks mål i de indtil videre tre knockoutkampe, som Paris Saint-Germain har spillet i denne sæson. Mbappé scorede således hattrick mod Barcelona på Camp Nou, og kom også på tavlen i returkampen. 

Mens Mbappé altså har overgået Thierry Henry, så er der et stykke vej op til Cristiano Ronaldo, der har scoret over 60 mål i Champions League-knockoutkampe. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...