• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Messi overhaler Ronaldo og vinder sin sjette Ballon d’Or

Foto: Getty Images

Lionel Messi er vinderen af årets anerkendte Ballon d’Or-statuette som verdens bedste fodboldspiller anno 2019. Han er den første til at modtage seks af slagsen.

Af tipsbladet.dk

Ingen over, ingen ved siden af Lionel Messi. Det fortæller afstemningen ved årets uddeling af den anerkendte Ballon d’Or, der hvert år gives til den bedste fodboldspiller i verden, og som uddeles af det franske fodboldmagasin France Football.

Lionel Messi er netop blevet udråbt som årets vinder foran Liverpool-spilleren Virgil van Dijk. Det er sjette gang Messi vinder prisen, hvilket er flest af alle. Han har nu en flere end Cristiano Ronaldo. Messi var den også den første til at vinde prisen fire gange i 2012, samt den første til at modtage den fem gange i 2015.

Messi modtager prisen efter et år, hvor han vandt det spanske mesterskab med FC Barcelona og sluttede som topscorer i La Liga, samt Champions League. Han har i efteråret scoret ni mål i ni La Liga-kampe, samt to mål i fem Champions League-kampe.

Læs også:Ballon d'Or: Se alle de tidligere vindere


Læs også:Ballon d'Or 2019: Sådan stemte Tipsbladet

Sidste år vandt Luka Modric prisen og brød dermed Messi og Ronaldos duopol på titlen, der begyndte i 2008.

Den eneste dansker, der har vundet Ballon d’Or, er Allan Simonsen, der tog titlen i 1977. Simonsen blev treer til uddelingen i 1983, mens Preben Elkjær blev treer og toer i henholdsvis 1984 og 1985.

Ved årets Ballon d'Or-uddeling blev Megan Rapinoe tildelt kvindernes Ballon d'Or, Matthijs de Ligt tildelt talentprisen Kopa Trophy, mens Liverpools Alisson modtog Yacine Trophy, der gives til årets bedste målmand. Til sidstnævnte konkurrence stemte Tipsbladet chefredaktør Troels Bager Thøgersen:

5 point - Jan Oblak, Atletico Madrid og Slovenien
3 point - Alisson Becker, Liverpool og Brasilien
1 point - Marc-André Ter Stegen, FC Barcelona og Tyskland

Læs også:Messi ejede banen: Dortmund sendt hjem med et klart nederlag

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...