• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Milan har tabt tre milliarder kroner på fem år

Foto: Getty Images

Sportsligt går det ikke alt for godt for Milan, og økonomisk er der meget, der kan gå bedre.

Af tipsbladet.dk

Det kører ikke alt for godt i den italienske klub AC Milan, som har været fraværende i Champions League i fem sæsoner i træk, og heller ikke i næste sæson vil de syvdobbelte vindere af turneringen være med.

Samtidig viser en opgørelse i den italienske sportsavis Corriere dello Sport, at Milano-klubben over de sidste fem år har tabt lige over tre milliarder kroner. I det seneste år ligger tallet på 750 millioner kroner, skriver avisen.

Klubben er desuden under sit andet ejerskab efter Silvio Berlusconi solgte klubben til Yonghong Li, som ikke kunne betale af på det lån, han havde taget for at kunne købe klubben. Derfor er det nu hedgefonden, han lånte hos, Elliott Management, der styrer klubben.

De mange mislykkedes forsøg på at komme med i Champions League har ifølge avisen haft sit at sige, og derfor lader det til, at klubben gerne skal sælge for 225 millioner kroner inden 30. juni, så regnskabet kan komme til at se acceptabelt ud.

Samtidig er klubben ved at blive undersøgt for overtrædelser af UEFA's regler i forbindelse med Financial Fair Play, som blandt andet kan komme til at koste deltagelse i europæiske turneringer.

I den seneste sæson endte Milan på femtepladsen, hvor der blot var ét point op til den fjerdeplads, der havde givet adgang til Champions League.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...