• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Mourinho før CL-lodtrækning: Håber de engelske hold møder hinanden

Portugiseren håber desuden på, at Ajax og Porto trækker hinanden. Og så håber Mourinho, at Messi og Ronaldo først mødes i semifinalen eller finalen.

Af gram

Klokken tolv bliver der trukket lod til kvartfinalerne i Champions League, og i år er der for første gang i ti år hele fire engelske hold med blandt de sidste otte hold.

Og den tidligere Manchester United-cheftræner José Mourinho ser gerne, at de fire engelske hold trækker hinanden i kvartfinalerne. Portugiseren har selv erfaring med rene engelske opgør i knockoutkampene i Champions League. I 2005 og 2007 blev hans Chelsea-hold sendt ud af Liverpool i semifinalen.

Læs også: Mourinho om City: De er altid heldige med lodtrækninger

- Jeg ser gerne, at de engelske hold møder hinanden, uden at jeg har en særlig præference. Men jeg vil gerne have to rene engelske kampe, hvilket betyder, at to af holdene kommer i semifinalen, siger Mourinho ifølge RT.

- Jeg tror, at hvis lodtrækningen ender med eksempelvis Manchester City mod Manchester United, og Tottenham mod Liverpool, så tror jeg, at det vil blive nogle helt fantastiske kampe. 

Ser gerne Ronaldo mod Messi i finalen
I sidste sæson var der en ren engelsk kvartfinale, da Liverpool sendte Manchester City ud med sammenlagt 5-1. Før dette møde skal man helt tilbage til 2011 for at finde den seneste gang, to engelske klubber mødte hinanden i turneringen. Dengang var det Manchester United, der eliminerede Chelsea i kvartfinalen.

Udover de rene engelske opgør fortæller Mourinho også, hvem han gerne ser sin tidligere klub Porto trække.

- Mit andet valg har ikke noget med taktiske eller emotionelle ting at gøre, men handler om, hvad jeg mener vil være en fantastisk ekstra motivation. Jeg ser gerne Ajax trække Porto, da det vil betyde, at et af de to hold når semifinalerne. De gør det virkelig godt i turneringen i denne sæson, og jeg synes, at det vil være fantastisk for det hold, der går videre. Det vil være utroligt for Portugal som land, og Holland som land, at have et hold i semifinalen. 

Portugiseren ser gerne, at Lionel Messi og Cristiano Ronaldo først møder hinanden i en eventuel finale.

- Jeg ser gerne, at Juventus og Barcelona ikke mødes (i kvartfinalerne, red.), for jeg tror, at det vil være meget specielt. Barcelona mod Juventus i en finale eller en semifinale. To store hold, der ikke har haft succes i Champions League i de seneste år - selvfølgelig har det været værre for Juventus. De ledes af to store spillere, Cristiano og Messi, og det er noget, jeg ikke ønsker allerede i kvartfinalen. Jeg vil gerne vente lidt længere.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...