• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League tipsbladet.dk

Mundaflæslingsekspert skal hjælpe i racismesag

Foto: Getty Images

En mundaflæser skal forsøge at beskrive, hvad der blev sagt mellem spillere fra Valencia og Cadiz søndag.

Af tipsbladet.dk

En mundaflæser skal hjælpe i efterforskningen af en verserende racismesag i spansk fodbold.

Valencia-spilleren Mouctar Diakhaby beskyldte efter søndagens kamp Cadiz-forsvareren Juan Cala for racistiske ytringer, og for at komme til bunds i sagen har den spanske liga ansat en mundaflæser.

Det siger La Liga-præsident Javier Tebas torsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters, efter at Det Spanske Fodboldforbund (RFEF) onsdag officielt åbnede en racismesag.

Juan Cala har selv afvist racismeanklagerne. På et pressemøde tirsdag aften påpegede Cadiz-spilleren, at han er blevet fanget i et "mediecirkus".

31-årige Cala lagde også vægt på, at der ingen beviser var.

- Vi har spillet på stadioner uden fans i over et år. Der er 20-25 kameraer og en masse mikrofoner, og ingen hørte det, sagde spanieren til pressemødet.

Onsdag afspillede radioprogrammet Tribuna Deportiva lydklip fra kampen, hvor man mente, at den racistiske fornærmelse kunne høres.

Tebas siger imidlertid, at lyden var taget ud af en sammenhæng, og at La Liga arbejder på at præcisere, hvad der blev sagt ved brug af teknologi og en mundaflæsningsekspert.

En rapport om episoden ventes klar senere torsdag eller fredag.

Det var altså i løbet af søndagens kamp mellem Cadiz og Valencia, at episoden opstod.

Valencia-spillerne forlod banen, efter at Diakhaby fortalte dommeren, at han var blevet udsat for racisme, men Valencia-mandskabet vendte tilbage og spillede kampen til ende, da dommeren truede med en pointstraf.

Diakhaby blev udskiftet, og det samme gjorde Cala efter første halvleg.

/ritzau/

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...